A 38 éves Pars Krisztián szerint az idő neki dolgozik

Az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt nem érte váratlanul, hogy csütörtökön törölték az augusztus 25-30. közöttre tervezett párizsi atlétikai Európa-bajnokságot, a tokiói olimpia halasztása pedig szerinte jól is jött neki, mert a térdműtétje után még nincs százszázalékos formában.

Magyar Nemzet
2020. 04. 24. 17:06
Athletics - Men's Hammer Throw Final
A szombathelyi dobó másfél év kényszerszünet után ismét nekirugaszkodik Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az idei év a kiszámíthatatlanság és a találgatások esztendeje, ezért nem ért minket váratlanul az Európai Atlétikai Szövetség bejelentése – kommentálta az Eb törlését a 38 éves Pars Krisztián az SzPress Hírszolgálatnak. – Már megint kihúztak alólunk egy széket, de így is igyekszünk talpon maradni és ragaszkodni az elveinkhez. Én például ahhoz, hogy addig nem teszem le a kalapácsot, amíg el nem jutok az olimpiára, amelynek a jövőre halasztása nekem nem jött rosszul. Nem az önzőség mondatja velem, de az idő nekem dolgozik, mert ha egyre ritkábban is, még mindig érzem a térdemet. Szednem kell a porcerősítőket, és ügyelnem kell arra, hogy a forgás sebességét ne pörgessem fel a maximálisra.

A szombathelyi Dobó SE olimpiai és kétszeres Európa-bajnok versenyzője elmondta, hogy az edzéseken nagy súlyokkal erősít, gátazik és szökdel, lassan kezd összeállni nála minden a felkészülésben.

– Az viszont kifejezetten bosszant, hogy november 30-ig nem lehet olimpiai szintet teljesíteni, mert beköszönt a tél, és akkor csak a várakozás marad. Május 19-én viszont formaellenőrző versenyünk lesz Szombathelyen. Örülnék egy 74-74,5 méteres dobásnak, még inkább annak, ha az augusztus 8-9-re tervezett országos bajnokságot meg lehetne tartani, és ott komoly harcot vívhatnék az első helyért – nyilatkozta Pars Krisztián, aki tehát az ob-n szeretné megszorongatni klubtársát, a 77,50 méteres olimpiai szintet már teljesítő vb- és Eb-bronzérmes Halász Bencét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.