A Bolha és a Barça dilemmája

Augusztus 14. óta új időszámítás kezdődött Barcelonában. A Bayern München elleni megalázó, 8-2-es vereségbe belebukott az edző, és hamarosan az elnök is távozhat. Minden ellenkező híresztelés ellenére Lionel Messi még mindig nem tudja, hogy elhagyja-e a Barçát vagy sem. Nehéz megfejteni, hogy a Bolha becenevű klasszis érzelmi vagy anyagi szempontok alapján dönt.

Szilágyi
2020. 09. 04. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint Damir Skomina játékvezető lefújta a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőt, tudni lehetett, hogy magasra csapnak Barcelonában az elégedetlenség hullámai. A 8-2-es vereség után a klub menesztette Quique Setién vezetőedzőt, az utódja, Ronald Koeman kijelentette, új alapokra építi a jövő csapatát. Ez volt a gyújtópont: nem érezte a feltétlen bizalmat, ami szerinte egy hatszoros aranylabdás labdarúgónak kijár, és dacosan kijelentette, hogy még a nyáron elhagyja a nevelőklubját. Augusz­tus közepe óta nincs olyan nap, amikor ne hallanánk Messi jövőjéről.

Kezdetben minden egyértelműnek tűnt, a Barcelona zsenije nem ismert kompromisszumot, a szerződésében rögzített záradékra hivatkozva akarta kierőszakolni, hogy lelépési díj nélkül, ingyen távozzon. A katalán klub viszont arra hivatkozott, hogy június­ban lejárt annak a határideje, hogy Messi jelezhette a távozási szándékát. A spanyol és az európai futballszezon általában májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

A Barcelonánál a Messi szerződésé­ben foglalt hétszázmillió eurós kivásárlási árat tekintik kiindulási alapnak, ingyen távozásról pedig hallani sem akarnak. Szerdán tárgyalóasztalhoz ültek a felek: Messit ügynök édesapja, a Barcelonát az elnökválasztás előtt álló Josep Maria Bartomeu képviselte a megbeszélésen.

A kiszivárgott hírek szerint a klub nem hajlandó tárgyalni Messi eladásáról, az elnökválasztás előtt álló Josep Maria Bartomeu új, kétéves szerződést ajánlott Messi képviselőinek. Martín Arevalo argentin újságíró szerint a hatszoros aranylabdás klasszis meggondolta magát: hajlandó kitölteni a szerződését, és még egy évet maradni Barcelonában. Ha ez így lesz, akkor a Barça elemi érdeke, hogy engedjen a hétszázmillió eurós vételárból, különben jövő nyáron egy fillért sem kap a futballtörténelem egyik legnagyobb klasszisáért.

Jelenleg itt tartunk, de napról napra változik a helyzet. Nem lepődnénk meg, ha Messi még az idén nyáron Manchesterben kötne ki. A City edzője, Pep Guardiola 2008 és 2012 között két BL-t nyert a Lionel Messire épülő Barcelonával. Ha valaki, ő biztosan tudja, hogyan kell motiválni a 33 éves Bolhát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.