A Juventus a 95. percben bukta el a győzelmet a Lazio ellen

Cristiano Ronaldo újra gólt lőtt a Juventusban, de azt már a kispadról nézte, ahogy a Lazio a 95. percben kiegyenlített, miután Correa három-négy torinói védőn cselezte át magát. Magát hibáztathatja Andrea Pirlo csapata a pontvesztés miatt az Immobile nélkül csak erőlködött Lazio ellen.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 14:35
Serie A - Juventus v Sampdoria
Ronaldo erényeit nem sikerült a csapat szolgálatába állítani Fotó: Massimo Pinca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben sokáig a Lazio veszélyeztette a Juventus zsinórban kilencedik olasz bajnoki címét, de a koronavírus-járvány tavaszi első hulláma után szétesett a római csapat, amely végül csak a negyedik helyen végzett. A Covid a két klub mai rangadójára is hatással volt, ugyanis az Olasz Labdarúgó-szövetség a héten vizsgálatot indított a Laziónál, amiért a legnagyobb sztárja múlt héten pályára lépett a Torino elleni bajnokin, noha előtte és utána kihagyta a Bajnokok Ligája-találkozókat, mivel ő is a tizenkét játékos között volt, akik a jelentések szerint megfertőződtek a koronavírussal.

Az előző idény olasz gólkirálya és európai aranycipőse tehát elképzelhető, hogy nem is léphetett volna pályára a Torino elleni bajnokin, amelyen csereként beállva a góljával és játékával főszereplője volt a Lazio fordításának és 4-3-as győzelmének. Mindenesetre Immobile a másik torinói csapat, a Juventus elleni rangadón nem került be a keretbe, Simone Inzaghi edzőnek ráadásul másik két alapemberét, Thomas Strakosha kapust és Lucas Leivát is nélkülöznie kellett.

A Juventusnál nem voltak hasonlóan komoly problémák, karanténból való múlt heti visszatérése óta két 4-1-es győzelmet aratott Andrea Pirlo csapata, előbb a Serie A-ban a Spezia, majd a Bajnokok Ligájában a Ferencváros ellen. A portugál klasszis a Lazio kapuját sem hagyta érintetlenül, a 15. percben megszerezte a vezetést a Juventusnak, miután Bentancur a tizenhatos előterében egy szép csel után kijátszotta a labdát Cuadradónak a jobb szélre, aki középre centerezett, Ronaldónak pedig már nem volt nehéz a kapuba juttatni a labdát.

Az ötszörös aranylabdás ezzel az idénybeli összes bajnokiján gólt szerzett, három meccset ki kellett hagynia a karantén miatt, de a másik négyen eredményes volt, és már hat gólja van. Nem sok hiányzott neki a hetedikhez sem az első félidőben, a 41. percben a Lazio tizenhatosán belülről tekerte a kapufára a labdát Ronaldo. Ezen kívül a rómaiaknak is volt egy nagyobb helyzetük, még a 21. percben Milinkovics-Szavics beadása után egy középre visszafejelt labdáról centikkel maradt le Muriqi. Ez volt az egyetlen igazán veszélyes lehetősége a Laziónak az első félidőben, amely Immobile nélkül tompa volt.

A szünet után a Lazio erőlködött, és főleg Correa révén próbált veszélyt teremteni, de Szczesny kapusnak csak egyszer-kétszer akadt dolga a Juventusban. A torinóiak előtt adódtak ígéretesebb helyzetek, a 65. percben például négy a kettőben vezethették a labdát a hazai kapura, de Ronaldo passz helyett rossz megoldást választott. A portugál egyébként nagy kedvvel játszott, több veszélyes megmozdulása is volt, de a 76. percben lecserélte Pirlo egy kisebb sérülés miatt.

Ronaldo így már a kispadról nézte, ahogy a Lazio addig nem sok eredményt hozó erőfeszítései a 95. percben gólt értek: a főszereplő ismét Correa volt, aki több torinói védőn verekedte át magát, majd a csereként beállt Caicedóhoz passzolt, aki fordulás után Szczesny kapujába lőtt. A Lazio ezzel 1-1-re mentette a meccset, ami egyben azt is jelentette, hogy a Juventus maradt a Sassuolo mögött a tabella harmadik helyén.

Serie A, 7. forduló

Lazio–Juventus 1-1. Gól: Caicedo (95.), illetve Ronaldo (15.)

Cagliari–Sampdoria 2-0. Gól: Joao Pedro (48. – tizenegyesből), Nandez (69.)

Benevento–Spezia 0-3. Gól: Pobega (29.), Nzola (65., 70.)

Parma–Fiorentina 0-0

Vasárnap

Atalanta–Inter 15.00

Genoa–Roma 15.00

Torino–Crotone 15.00

Bologna–Napoli 18.00

Milan–Verona 20.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.