A koronavírus miatt változott a Premier League mezőnye

Hétfőn megkezdődik a darts elit sorozata, a Premier League. A megszokott vándorcirkusz helyett ezúttal az összes fordulót Milton Keynesben rendezik. A világbajnok Gerwyn Price elkapta a koronavírust, ezért nem vehet részt a küzdelmekben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 05. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2021 Gerwyn Price világbajnoki címével kezdődött a sportvilágban. A dartsjátékos aranyérmével a világranglistán is az élre állt, és kérdés sem férhetett hozzá, hogy a tavaszi elit sorozatban, a Premier League-ben is számítanak a részvételére.

A PDC néhány napja még a Price, valamint két korábbi vb-aranyérmes, és Rob Cross részvételével készült a viadalra. A három klasszisnak szokatlan dobásokkal kellett jól céloznia, a miniversenyt a gyengébbik, bal kezével dobáló Cross nyerte.

Az élet azonban közbeszólt, Price koronavírustesztje pozitív lett, így nem indulhat a sorozatban. Helyettese a Premier League 2009-es bajnoka, az egy év kihagyás után visszatérő James Wade lesz, aki március elején megnyerte a vb és a PL-rajt közötti időszak legrangosabb versenyét, a UK Opent.

A Premier League egyes fordulóit általában különböző városokban, több országban rendezik meg. Idén viszont a koronavírus-járvány miatt a teljes tornának az angliai Milton Keynes ad otthont. A húsvéthétfői rajt után öt napon át folyamatosan versenyeznek a darts-játékosok.

A formátum viszont nem változik, az első kilenc forduló után a tabella utolsó két helyezettje búcsúzik a sorozattól, majd újabb körmérkőzés után a legjobb négy játékos jut az elődöntőbe.

Darts Premier League, 1. forduló (hétfő, 20.00, tv.: Sport2)

Nathan Aspinall (angol)–Glen Durrant (angol)

Rob Cross (angol)–José de Sousa (portugál)

Peter Wright (skót)–Jonny Clayton (walesi)

James Wade (angol)–Gary Anderson (skót)

Michael van Gerwen (holland)–Dimitri Van den Bergh (belga)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.