A Napoli már ma továbbjuthat a BL-ben

Ebben a fordulóban már hat csapat is biztossá teheti a továbbjutását a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, de ezek közül ma csak egy lép pályára.

Magyar Nemzet
2019. 11. 05. 14:51
Serie A - AS Roma v Napoli
A nápolyiaknak (kékben) az edzőjük szerint le kell higgadniuk Fotó: Alberto Lingria Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben a fordulóban már hat csapat is biztossá teheti a továbbjutását a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, de ezek közül ma csak egy lép pályára. A Napoli az, amely az osztrák Salzburgot fogadja, és ha nyer, valamint a belga Genk nem nyer Liverpoolban a címvédő ellen, akkor az olasz együttes már a hátralévő két kör eredményeitől függetlenül páholyban érezheti magát. Két hete nagy csatában 3-2-re a nápolyiak nyertek, és papíron otthon is ők az esélyesek. Igaz, nincsenek igazán jó formában. A bajnokságban a legutóbbi három mérkőzésen csupán két pontot szereztek, szombaton pedig kikaptak az AS Romától. A címvédő Juventus első számú kihívójának tartott csapat hátránya már 11 pont a torinóiakkal szemben a Serie A-ban.

– Természetesen a továbbjutás a célunk – szögezte le a Napoli vezetőedzője, Carlo Ancelotti az UEFA honlapján. – Csak az számít, hogy mindent megtegyünk egy nagyszerű meccs érdekében, és ha visszanyerjük a higgadtságunkat, akkor megfelelő eredményt érhetünk el.

A nápolyiaknak (kékben) az edzőjük szerint le kell higgadniuk
Fotó: Reuters

A Salzburg az osztrák Bundesligában három pont előnnyel vezeti a tabellát, a formájára nem lehet panasz. A magyar válogatott a Napoli elleni első meccsen nem jutott szóhoz, és a hét végi bajnoki találkozón sem lépett pályára, így kérdés, hogy Nápolyban kap-e lehetőséget. Ami pedig a csoport másik mérkőzését illeti, a Liverpool nagy lépést tehet a továbbjutás felé, a Genk győzelme, de még a pontszerzése is óriási meglepetésnek számítana.

A nap többi csoportjában zavarosabb a helyzet. Igaz, a Barcelona az F jelű négyesben bizonyára begyűjti a három pontot a cseh Slavia Praha ellen, és ezzel a továbbjutás küszöbére lép, a Dortmund és az Internazionale viszont ki-ki meccset játszik egymással, de nagy bravúrral még a Slavia is életben tarthatja a reményeit. A G csoportban a legkiélezettebb a küzdelem a nyolc négyes közül, az élen és csapata – utóbbi sérülés miatt biztosan nem játszik –, a Leipzig áll hat ponttal, ám a negyedik Benficát is csupán három ponttal előzi meg. A H csoportban az egyformán hatpontos Chelsea és Ajax londoni összecsapásának győztese közel kerülne a továbbjutáshoz, a döntetlen viszont roppant izgalmas végjátékot ígérne a folytatásra, mivel a harmadik helyen álló Valencia az egypontos Lille-t fogadja, és ha nyer, szintén hét pontja lenne.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló. Kedd. E csoport: Napoli–Salzburg 21.00, Liverpool–Genk 21.00, az állás: 1. Napoli 7, 2. Liverpool 6, 3. Salzburg 3, 4. Genk 1. F csoport: Barcelona–Slavia Praha 18.55 (tv: Spíler2), Dortmund–Internazionale 21.00 (Spíler2), az állás: 1. Barcelona 7, 2. Internazio­nale 4 (4-3), 3. Dortmund 4 (2-2), 4. Slavia Praha 1. G csoport: Zenit–Leipzig 18.55, Lyon–Benfica 21.00, az állás: 1. Leipzig 6, 2. Zenit 4 (5-4), 3. Lyon 4 (4-3), 4. Benfica 3. H csoport: Chelsea–Ajax 21.00 (M4 Sport), Valencia–Lille 21.00, az állás: 1. Ajax 6 (6-1), 2. Chelsea 6 (3-2), 3. Valencia 4, 4. Lille 1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.