Tragédia: kiugrott az ötödik emeletről a junior világbajnoknő

Szombaton hajnalban Moszkvában holtan találtak Jekatyerina Alekszandrovszkaja junior világbajnok műkorcsolyázónőre. Az orosz sajtó rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a sportolónő öngyilkos lett, kiugrott az ötödik emeleti lakása ablakán.

2020. 07. 18. 18:37
ISU Grand Prix of Figure Skating Rostelecom Cup
Jekatyerina Alekszandrovszkaja Fotó: International Skating Union via Forrás: ISU.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20 éves korában tragikus körülmények között elhunyt Jekatyerina Alekszandrovszkaja az elmúlt három szezonban ausztrál színekben versenyzett. 2017-ben páros műkorcsolyázásban Harley Windsorral junior világbajnok lett, és a duó ott volt a 2018-as phjongcshangi téli olimpián is, amelyen a 18. helyen végzett. Szombaton hajnalban a lakásában egy cetlit találtak, amelyen a „szeretlek” szó állt. A sportolónő a közelmúltban veszítette el édesapját és apai nagymamáját, depresszióban szenvedett, pszichiátriai kezelés alatt is állt. Még januárban epilepsziás rohamai voltak, és az orvosok azt javasolták neki, hogy fejezze be az élsportolói pályafutását.

Alekszandrovszkaja tavasszal hazatért Moszkvába, de vissza akart utazni Kanadába, ahol edzett. A koronavírus-járvány, a határok lezárása miatt azonban nem tudta elhagyni Oroszországot. Az 5–tv.ru szerint pénzügyi nehézségei is voltak.

Jekatyerina Alekszandrovszkaja tragédiája megrázta a nemzetközi korcsolyasportot. „Sokkol bennünket Jekatyerina halála. Tehetséges korcsolyázó volt, aki nagyon fog hiányozni nekünk. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki a családjának, barátainak, csapattársainak, mindannyian gyászoljuk” – írta ki a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség honlapjára a szervezet holland elnöke, Jan Dijkema.

Az Alekszandrovszkaja–Windsor duó a 2019-es Skate America rövid programjában:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.