Augusztus óta átlagban négynaponta játszott a Ferencváros

Hivatalosan az NB I idei utolsó fordulóját rendezik ezen a hétvégén, de a különböző okok miatt elhalasztott mérkőzéseket még pótolják a jövő héten az érintett csapatok. Nem tartozik ezek közé a Ferencváros, amely csak jövőre játssza le a két elmaradt meccsét, így ma a Budafok ellen, hazai pályán fejezi be a nagy menetelését a 2020–2021-es idény első felében.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 8:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehérek augusztus 14-én futballoztak először ebben az évadban, ráadásul az MTK elleni első bajnokin csak 1-1-es döntetlent értek el, a Budafok elleni viszont már a 27. tétmérkőzése lesz 128 nap alatt Szergej Rebrov csapatának, amely a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárta. Ebből könnyedén kiszámolható, hogy átlagosan 4,7 naponta lépett pályára a Fradi.

– Az év utolsó mérkőzése mindig nagyon nehéz a futballistáknak. Nekünk eleve nem könnyű, hogy az idény végén átálljunk a BL-meccsek ritmusáról az NB I-ére – mondta Rebrov, akinek a csapata biztosan az első helyen tölti a téli szünetet.

A Budafok nagyszerűen kezdte a bajnokságot, október végén még a harmadik helyen állt az NB I-ben, november óta azonban nem tudott győzni, négy vereség mellett két döntetlen került a statisztikájába. – Részsikereket már értünk el, szereztünk győzelmeket és pontokat, de messze van még az idény vége – állapította meg Csizmadia Csaba, a Budafok edzője. – Most kapjuk a pofonokat, nekünk minden kifelé pattan, az ellenfélnek pedig befelé, és ezt nem könnyű megélni. Cél nélkül a Fradi ellen sem mehetünk ki a pályára, megpróbáljuk kihasználni a minimális lehetőségeinket. A maximumra kell törekednünk, hogy sikeresek legyünk. Hogy ez a siker mit jelenthet nekünk, azt csak a meccs után tudom megmondani.

A 35 éves Csizmadia tíz éve még a Ferencváros színeiben rúgta a labdát, edzőként most először teszi be a lábát a Groupama Arénába. – Korábban voltam kint a Fradi BL-meccsein és néhány bajnokin mint néző, de ezúttal a Budafokot képviselem. Érzelmileg biztosan megérint majd a mérkőzés – jósolta Csizmadia, aki 59 mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt.

A forduló legizgalmasabb mérkőzését vasárnap Újpesten rendezik, ahová a Honvéd érkezik vendégként. A két nagy múltú csapat a kiesés ellen harcol, jelenleg az Újpest a 11., a Honvéd pedig a 10. egyetlen pontos különbséggel. – Szeretnénk ugyanúgy játszani, mint a Diósgyőr ellen, és nyerni, hiszen továbbra is nagy szükségünk van a pontokra – fogalmazott Gazdag Dániel, a Honvéd középpályása, aki a hétközi fordulóban két góllal járult hozzá a kispestiek 5-1-es győzelméhez az utolsó helyezett DVTK ellen.

NB I, 16. forduló

Péntek

Fehérvár–Kisvárda 3-0

Szombat

MTK–Paks 14.45 (tv: M4 Sport+)

Diósgyőr–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Budafok 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.30 (tv: M4 Sport+)

Újpest–Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.