Az Atlético Madrid szakította meg a Bayern hatalmas sorozatát

A Liverpool és a Porto nyolcaddöntős, az Atlético Madridnak viszont az utolsó fordulóig lesz oka az izgalomra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, miután nem tudta legyőzni a Bayern Münchent az ötödik forduló slágermérkőzésén. A B csoport tagjai sem lehetnek nyugodtak, ebben a négyesben még bármelyik csapat kiharcolhatja a továbbjutást.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 23:27
Atlético Madrid
A Bayern még tartalékos felállásban is verhetetlennek bizonyult Fotó: EPA/Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már-már úgy tűnt, hogy kedd este vereséggel törik meg a Bayern tizenöt mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, hiszen az Atlético Madrid a 86. percig vezetett a tartalékosan felállt címvédő ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Akkor viszont jött az elnyűhetetlen aki előbb tizenegyest harcolt ki, majd magabiztosan értékesítette is azt, és döntetlenre mentette a bajoroknak a meccset. Az Atléticónak fájhat a későn bekapott gól, ugyanis pontvesztése miatt egyelőre a nyolcaddöntős helyét sem tudta bebiztosítani. A következő fordulóban a Salzburg otthonában lesz esélye javításra Diego Simeone együttesének, de akár el is búcsúzhat a sorozattól, ha vereséget szenved Szoboszlaiéktól.

A Bayern még tartalékos felállásban is verhetetlennek bizonyult
Fotó: EPA/Juanjo Martin

Bajnokok Ligája, 5. forduló, A csoport:

Atlético Madrid–Bayern München 1-1 (1-0)

Gólszerző: Félix (26.), illetve Müller (86. – tizenegyesből)

A csoport másik meccsén: Lokomotiv Moszkva–Salzburg 1-3.

Az állás: 1. Bayern München 13 pont – már továbbjutott, 2. Atlético Madrid 6, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotiv Moszkva 3.

Még semmi sem dőlt el a B csoportban

Bőven maradt izgalom az utolsó fordulóra is a B jelű négyesben, hiszen még az összes csapat versenyben van a továbbjutásért. Az ötödik kör kora esti mérkőzésén a Sahtar Donyeck kavarta meg a lapokat, amely másodszor is legyőzte a Real Madridot, később pedig a csoport tabellájának utolsó helyén álló Internazionale gyűrte le idegenben az éllovas Mönchengladbachot. Az olaszok nem várt győzelmükkel a sírból hozták vissza továbbjutási esélyeiket.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:

Mönchengladbach–Internazionale 2-3 (1-1)

Gólszerző: Plea (45+1., 76.), illetve Darmian (17.), Lukaku (64., 73.)

A csoport másik meccsén: Sahtar Donyeck–Real Madrid 2-0.

Az állás: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Sahtar Donyeck 7 (5-12), 3. Real Madrid 7 (9-9), 4. Internazionale 5.

Ötödik meccsén nyert először a Marseille

Az Olympique Marseille négy és fél mérkőzést játszott le a Bajnokok Ligája idei kiírásában szerzett találat nélkül. Ötödik fellépésén viszont az Olimpiakosz ellen két büntetőt is megítélt a francia csapatnak Jesús Gil Manzano játékvezető, Dimitri Payet pedig örömmel értékesítette mindkettőt. A Marseille így nemcsak első góljait, hanem első győzelmét is megszerezte a BL-ben.

A C csoport rangadóján 0-0-s döntetlen született a Porto és a Manchester City között. Újabb pontjával a portugál együttes is bebiztosította helyét a kieséses szakaszban.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, C csoport:

Porto–Manchester City 0-0

Marseille–Olimpiakosz 2-1 (0-1)

Gólszerző: Payet (55., 75. – mindkettő tizenegyesből), illetve Camara (33.)

Az állás: 1. Manchester City 13 pont – már továbbjutott, 2. Porto 10 – már továbbjutott, 3. Olimpiakosz 3 (2-8), 4. Marseille 3 (2-10).

Csoportelső a Liverpool

Csalódást keltő mérkőzést hozott a két BL-óriás összecsapása a D csoportban. A tartalékos Liverpool szürke játékkal, egy kapushibát követő góllal tudta megverni az Ajaxot. Az angol bajnok győzelmével bebiztosította helyét a kieséses szakaszban, míg az Ajaxnak harcolnia kell a továbbjutásért.

André Onana nagy bakija után foghatták a fejüket az Ajax játékosai
Fotó: EPA/Paul Ellis

A Midtjylland az Atalanta otthonában szerezte meg első pontját a csoportkörben, ahol bravúros döntetlent ért el az olaszok ellen.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, D csoport:

Liverpool–Ajax 1-0 (0-0)

Gólszerző: Jones (58.)

Atalanta–Midtjylland 1-1 (0-1)

Gólszerző: Romero (79.), illetve Scholz (13.)

Az állás: 1. Liverpool 12 pont – már továbbjutott, 2. Atalanta 8, 3. Ajax 7 , 4. Midtjylland 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.