Az MTK játékosa sem tudta megakadályozni a belgák góljait

A papírformának megfelelően Belgium legyőzte Finnországot és a maximálisan megszerezhető kilenc ponttal végzett a B csoport élén. Lukaku lesgólja után szabályos gólt is szerzett, a másik belga találat szerencsés körülmények között született meg. Belgium mögött az Oroszországot 4-1-re legyőző Dánia lett a csoportmásodik.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 22:50
Lukaku
Lukaku (balra a második) a lesgólja után egy szabályos gólt is szerzett Fotó: Europress/AFP/Kirill KUDRYAVTSEV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már biztosan továbbjutott Belgium a záró fordulót négy ponttal váró Finnország ellen játszott a B csoportban. Roberto Martínez, a belgák spanyol kapitánya először az idei Eb-n a kezdőcsapatba vezényelte Eden Hazard-t és Kevin de Bruyne-t, a két korábban sérüléssel bajlódó játékosát.

A finn válogatott összeállítása nem sokat változott a dánok elleni győztes és az oroszok ellen pont nélkül maradt csapathoz képest.

Mindkét válogatottnak tökéletesen megfelelt a döntetlen, és ennek szellemében a belgák nem rángatták az istrángot. Más lapra tartozik, hogy így is nyomasztó mezőnyfölényt harcoltak ki. A tizenhatodik percben De Bruyne labdája után Lukaku lőtt mellé, utóbb kiderült, lesről. Majd De Bruyne vette a kezébe a karmesteri pálcát, de hiába igyekezett, kulcspasszokig sem jutott. Lukakuval nehezen bántak a finn védők, de ő nem találta el a kaput, Axel Witsel viszont igen. Ez volt a mérkőzés egyetlen kapura lövése az első félidőben. A finnek fegyelmezetten védekeztek, nem engedték meg azt a luxust, hogy fölöslegesen kinyíljanak az Eb-mezőny egyik leggyorsabb csapata ellen.

A folytatásban semmit sem változott a játék képe: Belgium egykapuzott, Finnország nagy ritkán kimerészkedett a saját térfeléről, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. Szűk fél órával a vége előtt De Bruyne adott remek labdát Lukakunak, aki ügyesen fordult be a 16-os előtt, és kilőtte az alsó sarkot. A belgák már ünnepeltek, de a videóbíró megfosztotta őket a vezetéstől. Maradt a 0-0.

Lukaku (balra a második) lesgólig jutott
Fotó: Europress/AFP/Kirill KUDRYAVTSEV

Kisvártatva beállt a finnekhez Nikolai Alho, az MTK 28 éves játékosa. Ő már a pályán volt, amikor Belgum megszerezte a vezetést: egy bal oldali szögletet követően Vermaelen fejelte a földre a labdát 7 méterről, a labda a bal kapufáról a lécre pattant, onnan Hrádeckyre, majd a kapuba.

Szerencsétlenül pattant a labda a finn kapusról
Fotó: Europress/AFP/ANTON VAGANOV

A hajrában újabb gólt szerzett Belgium: De Bruyne szolgálta ki Lukakut, a csatár befordult a kapu felé, majd lőtt, a labda az alsó sarokba vágódott Ez volt a harmadik gólja az idei Eb-n.

Az eredmény már nem változott: Belgium megnyerte a B csoportot, a második helyen az Oroszország ellen 4-1-re diadalmaskodó Dánia végzett. Dánia játszhat majd nyolcaddöntőt Walesszel. Belgium ellenfele még kérdéses.

Labdarúgó Európa-bajnokság, B csoport: Belgium–Finnország 2-0, Szentpétervár, Szentpétervári Stadion, 18 500 néző, gólszerző: Hrádeczky (öngól, 74.), Lukaku (81.)

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.