Bajnokavatásra készül ma a Ferencváros

Ma a labdarúgó NB I 30. fordulójában a fennállásuk 120. évfordulóját ünneplő zöld fehérek történetük 30. bajnoki címét szerezhetik meg.

Magyar Nemzet
2019. 04. 27. 14:13
null
Lovrencsics Gergő öt évet töltött a Ferencvárosnál Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma a labdarúgó NB I 30. fordulójában a Ferencváros története 30. bajnoki címét szerezheti meg. A fennállása 120. évfordulóját ünneplő klub csapata akár már este, a Budapest Honvéd elleni fővárosi rangadón biztos aranyérmesként léphet pályára, ha délután a címvédő Mol Vidi FC nem győzi le a Puskás Akadémiát. A zöld-fehérek múlt héten 4-1-re megnyerték a bajnoki címről tulajdonképpen döntő, Vidi elleni rangadót, ezzel megszakították a fehérváriak 13 tétmérkőzésből álló veretlenségi sorozatát. Szergej Rebrov együttese remek sorozatot fut, egymás után nyolc bajnoki győzelemnél tart.

Odalent a sereghajtó Haladás hátránya hét pont a még bennmaradó helyen álló Pakssal és a kilencedik Kisvárdával szemben, így ha utóbbi az otthonában vereséget szenved, és a tolnaiak is nyernek, akkor 2002 után újra búcsúzik az élvonaltól. A Paks az MTK-t fogadja, Csertői Aurél együttese hét találkozó óta nem tud győzni, egymás után ötödik mérkőzésén volt gólképtelen a múlt héten.

A 30. forduló programja: Újpest–Debrecen, Mol Vidi FC–Puskás Akadémia (tv: M4 Sport), Mezőkövesd–Diósgyőr, Paks–MTK, Kisvárda–Haladás, mind 17.00 óra, Honvéd–Ferencváros (tv: M4 Sport) 19.30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.