A Fradi a DVTK-t is kipipálta, jöhet a Bajnokok Ligája zárása

A Ferencváros sorsdöntő meccset játszik kedden Kijevben a bajnokok Ligájában, előtte azonban Diósgyőrött volt fellépése a labdarúgó NB I. 13. fordulójában. Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire erős a címvédő kerete, a Barcelona elleni kezdőt több helyen is megváltoztatta Szergej Rebrov vezetőedző, ám a csapata így is magabiztosan nyert 3-1-re.

Magyar Nemzet
2020. 12. 05. 18:50
null
Miskolc, 2020. december 5. A gólszerzõ ferencvárosi Roko Baturina (j), mellette a diósgyõri Antal Botond az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Ferencvárosi TC labdarúgó mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. december 5-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnokok Ligája vagy bajnokság? Nem kétséges, a Ferencvárosnál ez a kérdés nem létezik. Szergej Rebrov, a csapat vezetőedzője több helyen is változtatott a szerdai, Barcelona elleni kezdőcsapat összeállításán, ám az cseppet sem tűnt gyengébbnek vagy tartalékosnak. A Fradi kerete elég erős, így aztán a soros hazai ellenfelek számára nemigen hozhat megnyugvást az a hír, hogy az ukrán szakember pihenteti néhány játékosát.

Mert most tényleg pihentetett, ami érhető, hiszen a Ferencváros sorsdöntő mérkőzést játszik kedden a bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában: ha tud nyerni Kijevben a Dinamo ellen, akkor a harmadik helyen végez a csoportjában, és tavasszal az Európa-ligában folytathatja szereplését a nemzetközi porondon. Így értelmetlen is főpróbaként emlegetni a diósgyőri találkozóját, maradjunk annyiban, hogy erős csapattal érkezett, és három pontért utazott el Miskolcra. A DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás pedig jól tudta ezt, amikor ezt nyilatkozta a klub honlapjának:

– Természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. A Ferencváros erényeit szükségtelen ecsetelni, a csapat kiemelkedik a hazai mezőnyből, a nemzetközi porondon is edződik, úgyhogy roppant nehéz feladat előtt állunk. Az előjelek nem mellettünk szólnak, ennek ellenére nem léphetünk pályára feltartott kézzel. Óriási szükségünk van minden egyes pontra, de csak akkor lehetünk eredményesek, ha valamennyi játékos a szívét-lelkét is kiteszi a pályára. Döntő lesz a helyzetek kihasználása.

Dacára annak, hogy a Diósgyőr szemlátomást szívét-lelkét kitette a pályára, a kezdéstől jó ideig a Ferencváros irányította a játékot. A 6. percben már a vezetést is megszerezte: Mak beadásánál a védők egymásra vártak, Roko Baturina pedig, aki először kapott helyet a címvédő kezdőjében, közelről, középről a jobb sarokba fejelt – 0-1.

 

A gól felpaprikázta a házigazdát, amely lelkesen ment előre, és nem sokkal később, a 15. percben nem mindennapi körülmények között egyenlített: Haratin feleslegesen szabálytalankodott Rui Pedro ellen a tizenhatoson belül. A tizenegyest Rui Pedro rosszul végezte el, ám szerencséjére a laposan középre tartó labda a vetődő alatt becsúszott a kapuba – 1-1.

 

 

Mindössze négy percig örülhettek a hazaiak a gólnak, Zubkov ugyanis gyorsan visszavette a vezetést a Fradinak: Mak remek átadásával lépett ki az ukrán játékos, majd a vetődő Antal kapus felett higgadtan emelte át a labdát a hálóba – 1-2.

 

Ezután többet kezdeményezett a Diósgyőr, ám az egyenlítésre nemigen nyílt esélye a szünetig. Utána kiegyenlített harc zajlott a pályán, a 62. percben viszont Antal Botond két bravúrt is bemutatott, előbb Boli közeli próbálkozását hatástalanította, majd Mak lövését védte szépen. Nem sokkal később viszont már a DVTK kapusa sem tudott mit tenni: a 65. percben Laidouni parádésan emelt a tizenhatos elől jobbal két védő feje fölött Uzuni elé, aki jobbal a bal alsóba lőtt az ötös bal sarkáról – 1-3.

 

 

Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a Diósgyőrön nem érződött, hogy visszakapaszkodhatna a meccsbe, a Fradi játékosai pedig továbbra sem tartalékoltak a Bajnokok Ligája zárására. Ez úgy is igaz, hogy a 71. percben Grozav egyedül törhetett a kapu felé, és gólt szerezhetett volna, ám túlságosan flegmán akarta átemelni a labdát Dibusz felett, és az a kapu fölött hullott ki a játéktérről. A házigazda hitehagyottan futballozott, a Ferencváros pedig némi szerencsével és jobb összpontosítással akár növelhette volna a különbséget. A címvédő tehát továbbra is veretlen, a tabella élén áll, kedden pedig a Bajnokok Ligája hoz számára kiemelkedő kihívást.

 

NB I., 13. forduló

Péntek

Budafok–Újpest 1-1 (0-0), Promontor utca, jv.: Káprály. Gólszerző: Kovács D. (11-esből 55.), illetve Csongvai (59.)

Szombat

Zalaegerszeg–Mezőkövesd 3-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Bogár. Gólszerző: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)

Diósgyőr–Ferencváros, 1-3 (1-2), Diósgyőr, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Rui Pedro (11-esből 15.), illetve Baturina (6.), Zubkov (19.), Uzuni (65.)

Puskás Akadémia–Kisvárda 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Bp. Honvéd–MTK, 15.15 (M4 Sport)

Paks–Mol Fehérvár, 17.30 (M4 Sport+)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.