A Bayern München Madridban pihen rá a hétvégére

Ha kedd, akkor Bajnokok Ligája, ha Bajnokok Ligája, akkor rangadók – így lehetne röviden jellemezni a ránk váró estét. Az A csoportban két futballnagyágyú, a címvédő Bayern München és az Atlético Madrid csap össze, míg a D jelű négyesben összesen tíz BEK/BL-trófea birtokosa száll harcba egymással a Liverpool és az Ajax mérkőzésén. Emellett a tizenháromszoros győztes Real Madridra is figyelhetünk, amely Donyeckben próbál szerencsét a Sahtar ellen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 11:05
Bayern München, Bajnokok Ligája
Müller (balra) veheti fel Lewandowski góllövőcipőjét Fotó: REUTERS/Andreas Gebert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Bayern Münchennek már nincs semmi vesztenivalója a Bajnokok Ligája csoportkörében. A bajorok az előző fordulóban nemcsak a továbbjutásukat biztosították be, hanem az A jelű négyes első helyét is megszerezték, így Hans Flick már azt is megengedheti magának kedden, hogy legnagyobb sztárjait otthon hagyja a BL ezen szakasza legnehezebbnek ígérkező meccsén. A vezetőedző szerint Manuel Neuer, és Leon Goretzka nincsenek tökéletes állapotban, ezért inkább rápihennek a szombati, Lipcse elleni Bundesliga-rangadóra.

– A csapat érdekeit nézzük, vannak olyan futballistáink, akik százszázalékosak, és hozni tudják az elvárt játékot – nyilatkozta a szakember, akinek kisebb sérülés miatt Corentin Tolissót is nélkülöznie kell.

(balra) veheti fel Lewandowski góllövőcipőjét
Fotó: REUTERS/Andreas Gebert

A müncheniek keddi ellenfele, az Atlético Madrid viszont nem engedheti meg magának ezt a luxust, hiszen még akár a kiesés sorsára is juthat, ha minden összejátszik ellene a hátralévő két fordulóban. Igaz, tovább is juthat ma, ehhez „mindössze” annyit kell tennie, hogy legyőzi a BL-ben zsinórban tizenöt győzelemnél tartó Bayernt, miközben a csoport másik mérkőzésén a Lokomotiv Moszkva hazai pályán pontot veszít a Salzburg ellen.

Javíthat a Real, továbbjuthat a Porto

A B csoportban az ötödik fordulóban eldőlhet a nyolcaddöntősök kiléte. Az éllovas Mönchengladbachnak a valószínűsíthetően a kiesés sorsára jutó Internazionale ellen elég az egy pont is, míg a Real Madridnak győznie kell a Sahtar Donyeck vendégeként, hogy a legjobb tizenhat közé kerüljön. A királyi gárdának van miért visszavágnia az ukránoknak, hiszen a nyitókörben a Sahtar 3-2-re nyert a spanyol fővárosban.

A Bayern Münchenhez hasonlóan a Manchester City is túl van a csoportkör nehezén: a továbbjutást az előző körben biztosította Pep Guardiola csapata, már csak a csoportelsőségért kell megvívnia a C jelű kvartettben. Ebben egyetlen ellenfele a Porto lehet, mellyel 21 órától Portugáliában csap össze. A házigazda számára nagyobb a tét, hiszen még nem biztosította helyét a nyolcaddöntőben, a City elleni pontszerzéssel viszont erre is sor kerülhet.

Újra nekifuthat a Liverpool

A Liverpool az előző fordulóban nem használta ki első meccslabdáját, meglepetésre 2-0-ra kapott ki az Atalantától az Anfielden. Az ötödik fordulóban másodszor is nekifuthat a feladatnak, ismét hazai pályán, ezúttal az Ajax ellen próbálhatja meg kiharcolni a továbbjutást. Jürgen Klopp csapatának égető szüksége lenne a sikerre, hiszen a hét végén újabb kulcsjátékosa, az örökifjú James Milner került a sérültek – azt megelőzően is hosszú – listájára, és a Premier League mellett a Bajnokok Ligájában is szoros a verseny, így a Vörösök labdarúgói eddig egyik sorozatban sem fújhatták ki magukat.

James Milner hiányával is meg kell birkóznia a Liverpoolnak
Fotó: EPA/Martin Rickett

– Nincs elég játékosom ahhoz, hogy egyik vagy másik sorozatot előtérbe helyezzem. Szombaton is azok játszottak, akik a legjobb erőállapotban voltak – magyarázta az angol bajnok mestere. Klopp azt is elmondta, a klubnál tisztában vannak vele, hogy senki nem fog könnyíteni a labdarúgók terhein, ezért alkalmazkodniuk kell a szituációhoz. – Amíg van tizenegy bevethető játékosunk, harcolni fogunk – tette hozzá.

A D csoportban a kilencpontos Liverpool mögött ott toporog hét egységgel az Ajax, Atalanta duó, utóbbi ráadásul este a Midtjyllandot látja vendégül, szinte borítékolható az olaszok három pontja.

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. forduló, keddi műsor:

A csoport: Lokomotiv Moszkva–Salzburg 18.55 (tv: Spíler2), Atlético Madrid–Bayern München 21.00 (tv: Spíler1).

Az állás: 1. Bayern München 12 pont – már továbbjutott, 2. Atlético Madrid 5, 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Salzburg 1.

B csoport: Sahtar Donyeck–Real Madrid 18.55 (tv: Spíler1), Mönchengladbach–Internazionale 21.00 (tv: Spíler2).

Az állás: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Sahtar Donyeck 4, 4. Internazionale 2.

C csoport: Porto–Manchester City 21.00, Marseille–Olimpiakosz 21.00.

Az állás: 1. Manchester City 12 pont – már továbbjutott, 2. Porto 9, 3. Olimpiakosz 3, 4. Marseille 0.

D csoport: Atalanta–Midtjylland 21.00, Liverpool–Ajax 21.00 (tv: M4 Sport).

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 7 (7-5), 3. Atalanta 7 (8-7), 4. Midtjylland 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.