Bódog Tamás sorsát a csapata a szünet után pecsételte meg

A szokásos téten kívül Bódog Tamásnak különösen jelentős volt a Bp. Honvéd mérkőzése az MTK ellen a labdarúgó NB I 13. fordulójában. A kispesti vezetőedző egyértelmű ultimátumot kapott a klub vezetésétől, azaz csak a győzelem elfogadható, minden más esetben változás történik a kispadon. Bódog Tamás a szünetben még nyugodt lehetett, mert a csapat 2-0-ra vezetett, viszont a második félidőre leeresztett, és az MTK kiegyenlített, a mérkőzés végeredménye 2-2 lett.

2020. 12. 06. 17:12
null
Bódog Tamás egyértelmű ultimátumot kapott Fotó: Nagy-Pál Tamás Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kár lenne szépíteni: ez a meccs Bódog Tamás bőrére ment. Kun Gábor, a Bp. Honvéd ügyvezetője a héten kijelentette, hogy az MTK Budapest elleni bajnokin csak a győzelem elfogadható, más eredmény esetén változtatásra lesz szükség. Ennél egyértelműbb ultimátumot nem kaphatott volna Bódog Tamás vezetőedző, döntetlen vagy vereség esetén a jelek szerint véget ér a nyáron kezdődött kispesti pályafutása.

Maga az érintett egyetlen szót sem vesztegetett a saját sorsára a klub honlapjának adott nyilatkozatában:

„Természetesen ezúttal is úgy készültünk az előttünk álló mérkőzésre, hogy győztesen akarjuk elhagyni a pályát, ami eddig jóval kevesebbszer sikerült, mint ahogy reméltük. Nagyon rossz érzés az utolsó utáni pillanatban gólt kapni, emiatt különösen fájó volt a felcsútiak elleni vereség az előző fordulóban. Azon voltunk, hogy a héten kizökkentsük a játékosokat ebből a negatív spirálból, mindenképpen győzni szeretnénk az erős MTK ellen. Amikor hátul áll egy csapat, akkor könnyen elveszíti az önbizalmát, egy utolsó perces gól pedig főleg romboló hatású, de túl kell lendülnünk ezen is.”

 

Bódog Tamás egyértelmű ultimátumot kapott
Fotó: Nemzeti Sport/Nagy-Pál Tamás

 

A Bp. Honvéd a tabella utolsó helyén állva várta ezt a mérkőzést, az MTK helyzete viszont stabil a középmezőnyben. Az esélyeit azonban nem növelte, hogy Michael Boris vezetőedző sok játékosára nem számíthatott, íme a névsor: Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Sebastian Herrera, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Varasdi Dániel, Somodi Bence, Kanta József. Érdekesség, hogy a hazai pálya előnyét ezúttal mindkét csapat élvezte, hiszen bár a kiírás szerint a kispestiek a pályaválasztók, ők az MTK otthonát választják már jó ideje a stadionjuk építése miatt.

Jó ideig csak kóstolgatták egymást a csapatok, a 20. percben viszont az MTK vezetést szerezhetett volna, amikor Lencse lövése kijött Tujvelről, Dimitrov pedig hat méterről a kapu fölé bombázott, ám akkor sem változott az eredmény, ha betalál, ugyanis lesről próbálkozott. Még ki sem bosszankodhatta magát, amikor újra mérgelődhetett, hiszen még ugyanebben a percben Tamás futott el a bal oldalon, Ferreira nem váltott ki rá, mert az akciót középen Eppel is követte, de így Tamás Krisztián nyolc méterről, balról zavartalanul lőhetett a bal alsó sarokba – 1-0.

 

És nem kellett sokat várni a másodikra sem. A 27. percben Hidi Patrik lecsapott egy rossz felszabadításra, és 23 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba – 2-0.

 

Ezután akadt néhány halvány lehetősége az MTK-nak, de kispestiek is növelhették volna az előnyüket, ám az eredmény már nem változott a szünetig. Utána viszont a játék képe nagyon is megváltozott. A Bp. Honvéd álmosan folytatta a meccset, az MTK pedig szemlátomást nem mondott le a pontszerzésről a kétgólos hátrány ellenére sem, amit gyorsan egyre csökkentett. Az 51. percben nagyon formás támadás futott a bal oldalon, Barna az alapvonal közeléből pontosan adott középre, ahol Miovszki a védőket megelőzve hat méterről fejelt a hálóba – 2-1.

 

A szépítés után tovább iparkodott az MTK, Bódog Tamás egyre többet idegeskedhetett a kispadon. Ment az idő, támadtak a kék-fehérek, ám nem túl nagy átütőerővel tették. Végül a Honvéd, egész pontosan Hidi segített nekik, aki a 85. percben figyelmetlenül akart felszabadítani, és közben eltalálta Ikenne-Kinget, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt. Ezt Cseke végezte el, és higgadtan helyezte a labdát a jobb alsó sarokba – 2-2.

 

Bódog Tamás kettőt is cserélt, hogy támogassa a támadó játékot, ám ez már a veszett fejsze nyele volt, a kispesti játékosok hiába kezdtek el nagy odaadással támadni, az idő már kevés volt az újabb, győzelmet jelentő gólhoz. Márpedig ezzel az egy ponttal a Bp. Honvéd maradt az utolsó helyen, Bódog Tamás sorsa pedig alighanem megpecsételődött.

Erről is nyilatkozott a lefújás után az M4 Sport kamerája előtt. Elmondta, az első félidőben akár 5-0-ra is vezethetett volna a csapata, a második félidőre pedig azt kérte a játékosaitól, hogy rúgják meg a harmadik gólt. Nem neheztel a futballistáira, mert szerinte ők tették a dolgukat, ám azon nem lehet csodálkozni, hogy akik betegek voltak, egy óra után elfáradnak. A saját sorsát firtató kérdésre azt felelte, hogy egyértelmű volt a klubvezetők üzenete, és a győzelem elmaradása után az lenne a meglepő, ha folytathatná a munkáját.

 

 

NB I., 13. forduló

Péntek

Budafok–Újpest 1-1 (0-0), Promontor utca, jv.: Káprály. Gólszerző: Kovács D. (11-esből 55.), illetve Csongvai (59.)

Szombat

Zalaegerszeg–Mezőkövesd 3-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Bogár. Gólszerző: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)

Diósgyőr–Ferencváros, 1-3 (1-2), Diósgyőr, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Rui Pedro (11-esből 15.), illetve Baturina (6.), Zubkov (19.), Uzuni (65.)

Puskás Akadémia–Kisvárda 0-0, Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Antal.

Vasárnap

Bp. Honvéd–MTK, 2-2 (2-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Iványi. Gólszerző: Tamás (20.), Hidi (27.), illetve Miovszki (51.), Cske (11-esből 85.)

Paks–Mol Fehérvár, 17.30 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.