Bognár György: Halott volt ma a futball a VAR nélkül is

Érdekesen nyilatkozott a Bp. Honvéd–Paks NB I-es mérkőzés után szerda este Bognár György, a vendégek vezetőedzője. Szerinte a játékvezető VAR nélkül is halottá tette a futballt, ráadásul szerinte a negyedik játékvezetők általában provokálják és idegesítik a kispadon ülőket.

Magyar Nemzet
2021. 02. 04. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

sohasem a túl diplomatikus nyilatkozatiról volt híres, mindig kimondja, amit gondol. Nemrég a Diósgyőr legyőzése után a Paks vezetőedzője azt találta mondani, hogy ennyire rossz meccset már régen látott, ha csak az összefoglalóját kellene megnéznie, már akkor inkább hasba szúrná magát.

A Paks szerdán a Bp. Honvéd ellen játszott bajnoki mérkőzést az új Hidegkuti Nándor Stadionban. Vezetést szerzett, amit a kispestiek kiegyenlítettek, ezután pedig Papp Kristóf, a paksiak középpályása négy perc alatt két sárga lapot kapott, és Antal Péter játékvezető kiállította. A végeredmény 1-1 lett, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón pedig Bognár György nem rejtette véka alá lesújtó véleményét a játékvezetőkről. Először is szerinte nem kellett volna kiállítani a játékosát, így azonban nem tudta becserélni azokat a támadókat, akik eldönthették volna a meccset a csapata javára, hiszen létszámhátrányban inkább a védelmet kellett megerősítenie. Sommásan így fogalmazott:

 

Bognár György szerint a játékvezető megölte a futballt
Fotó: Tolnai Népújság/Molnár Gyula

 

– Az eredménnyel elégedett vagyok, a mérkőzés alakulása nem tetszett. Az első sárga lap nevetséges volt, a második is furcsa körülmények között született, nem volt indokolt. Azt mondják, hogy a VAR megöli a futballt, szerintem ez halott volt ma anélkül is.

Később Bognár György maga is kapott egy sárga lapot, erről azt mondta, hogy szerinte a játékvezetőknek kevesebbet kellene foglalkozniuk a kispadon ülőkkel.

– Ha van két-három, akár jelentéktelen szituáció, amit az ember úgy ítél meg, hogy ellenünk van, akkor nyilván egy picit elszabadulnak az indulatok. Hagyni kéne minket békén, nem kellene ez a negyedik bíró, aki provokál, idegesít minket, teljesen felesleges. Ha a másik oldalon lenne, többre mennénk mindannyian. Egyébként is, ha kiabál az ember, utána megnyugszik – magyarázta Bognár György a szituációt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.