Bognár György megbánta az M4 Sport stúdiójában mondott szavait

Amint arról beszámoltunk, szombaton a Dánia–Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a dánok klasszisa labdarúgója, Christian Eriksen összeesett az első félidő hajrájában, és még a pályán újra kellett éleszteni. A találkozót közvetítő M4 Sport egyik szakértője, Bognár György, a Paks vezetőedzője a stúdióban a mérkőzés mielőbbi folytatását sürgette, amikor még nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy a játékos milyen állapotban van. Az ötvenszeres válogatott Bognár vasárnap közleményben kért elnézést a szavaiért.

Magyar Nemzet
2021. 06. 13. 14:41
null
Bognár György ma is őszintén beszél a futballról Fotó: Molnár Gyula Forrás: Tolnai Népújság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem értem, miért kell ehhez negyedóra, teszetosza népség” – mondta akkor, amikor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még várakozó állásponton volt, nem döntött arról, hogy folytassák-e mérkőzést vagy elhalasszák. Ekkor még nem volt egyértelmű, hogy Eriksen állapotát stabilizálták, csak egy bizakodásra okot adó fotó került nyilvánosságra, amelyen a labdarúgó a fejét fogja. Miután Eriksent kórházba szállították, Bognár továbbra is az UEFA – ekkor is teljesen érthető – késlekedését kérte számon.

„Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem az, hogyan lehetnek valakik ilyen szinten döntésképtelenek” – jegyezte meg az M4 Sport stúdiójában, és ez a mondata ugyancsak érthetően hatalmas felzúdulást váltott ki a közösségi médiában – a hozzászólók ízekre szedték az ötvenszeres válogatott szakértőt.

Bognár György közleményét, amely a Paksi FC Facebook-oldalán olvasható, az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia–Finnország mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte” – írta a közleményben Bognár György.

A közleményt vasárnap délután az Anglia–Horvátország találkozó előtt az M4 Sport stúdiójában is beolvasták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.