Csányi Sándor maszkban is hangosan szurkol este Münchenben

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában a magyar futball folyamatos fejlődéséről beszél, és ígéri, maszkban is hangosan szurkol majd Münchenben.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 06. 23. 12:16
null
Az MLSZ elnöke még nem látta elérkezettnek az időt arra, hogy megossza a véleményét a nyilvánossággal Forrás: MLSZ.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor meglátogattam a csapatot az Eb-t megelőző időszakban, mielőtt bezárult a buborék, pontosan arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy mi már azzal győztünk, hogy itt vagyunk, hogy Európa-bajnoki mérkőzéseket játszhatunk – mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. – Évtizedekig hiába vártak ugyanis erre a magyar szurkolók, s amikor végre negyvennégy év után sikerült a kijutás Franciaországba a 2016-os tornára, kevesen remélték, hogy az újabb selejtezősorozat végén megint ott lehetünk az Eb-n. Éppen azért tartottam fontosnak mindezt leszögezni, mert nem szerettem volna, ha csalódásként éljük meg, ha esetleg egyáltalán nem sikerül pontot szerezni.

Az MLSZ elnöke természetesen kitért a mai, németek elleni müncheni mérkőzésre is:

– Amit Budapesten láttam a nézőktől, az fantasztikus. Most azonban a németeknek is csak körülbelül tízezer szurkolójuk lehet a stadionban a helyi járványszabályok miatt, és nem vagyok biztos abban, hogy a mintegy 2500 magyar drukker nem veszi fel a versenyt a négyszeres túlerőben lévő hazaiakkal. Hiszen a játékosaink sem törődtek azzal, hogy mennyivel magasabban jegyzett ellenfelek szerepelnek vetélytársainknál, mennyivel magasabb azok piaci értéke. S minket, a hivatalos magyar delegációt talán még bele sem számoltak a kétezer-ötszáz magyarba… Pedig ígérem, mi is szurkolni fogunk, már amennyire maszkban lehetséges, amit, ha jól tudom, kötelező lesz egész mérkőzés alatt magunkon hagyni.

Csányi Sándor
Fotó: MLSZ.hu

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.