Csúcsrangadó a Bundesligában

Magyar Nemzet
2019. 12. 07. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután rendezik a német labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának rangadóját: a listavezető Mönchengladbach a címvédő Bayern Münchent fogadja. A bajor sztárcsapat döcögősen rajtolt a mostani idényben, ami Niko Kovac vezetőedző állásába került. Hans-Dieter Flick kinevezése után sorra nyerte meccseit a Bayern, a legutóbbi körben viszont meglepetésre 2-1-re kikapott otthon a Bayer Leverkusentől, ezzel négypontos hátrányba került a ’Gladbachhal szemben. A listavezető a legutóbbi hat hazai tétmérkőzését kivétel nélkül megnyerte, de jó a müncheniek idegenbeli mérlege is: utóbbi 12 tétmeccsükből csak egyet veszítettek el, igaz, azon 5-1-re kaptak ki Frankfurtban. A ’Gladbach és a Bayern legutóbb márciusban találkozott, akkor is a müncheniek voltak a vendégek, és 5-1-re győztek. és csapata, az RB Leipzig a nyolcadik Hoffenheimet fogadja, a Freiburghoz (Sallai Roland) a Wolfsburg látogat, a Mainz (Szalai Ádám) az Augsburg vendége lesz. Az élcsoport: 1. Mönchengladbach 28 pont, 2. Leipzig 27, 3. Schalke 25, 4. Bayern München 24.

Olaszországban pénteken játszott az első helyezett Internazionale és az ötödik Roma, szombaton a harmadik Lazio a második Juventust fogadja. Angliában szombatin lesz a manchesteri derbi, a City lesz a házigazda. Spanyolországban a Barcelona a Mallorcát, a Real Madrid az Espanyolt fogadja, de persze már mindenki a december 18-i El Clásico lázában ég. Friss hír, hogy a madridiaktól sérülés miatt várhatóan és Marcelo sem szerepelhet az összecsapáson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.