Dibusz érzi, fog még pontot szerezni a Fradi a BL-ben

Egy félidőnyi előnyt adott a Ferencváros a Dinamo Kijevnek – mondja Dibusz Dénes, a zöld-fehérek válogatott kapusa. Dibusz ugyanakkor hangsúlyozta, hogy dicséretes a szünet utáni talpra állás, s ha kicsit tovább tart a mérkőzés, akár győzhetett volna a csapata a Dinamo ellen. Mircea Lucescu elismerte a Ferencváros erejét, méltatta Rebrovot, de határozottan állítja, hogy nem a Fradi cseréin múlott a döntetlen, inkább Szidorcsuk kiállítása volt meghatározó.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 0:08
Dibusz Dénes Ferencváros
Budapest, 2020. október 28. Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Dinamo Kijev mérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. október 28-án. Ferencváros - Dinamo Kijev 2-2. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2-2-es döntetlennel zárult Ferencváros–Dinamo Kijev Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után a két edző, Szergej Rebrov és Mircea Lucescu, valamint a két csapat egy-egy játékosa, Alekszander Karavajev és értékelte a látottakat.

Lucescu furcsa mérkőzést látott. – Az első félidőben mi domináltunk, de miután megkaptuk az első gólt, felbátorodott a Ferencváros. Szidorcsuk kiállítása megzavarta a terveinket, ez visszavetett minket. Végül a Fradi nagy erőkkel támadott a győztes gólért. Az ellenfél cseréi nem biztos, hogy döntő befolyással voltak a mérkőzésre, inkább Szidorcsuk kiállítása volt meghatározó.

Alekszander Karavajev csalódott volt amiatt, hogy 2-0 után a Dinamo nem tudott további gólokat szerezni, s ezzel eldönteni, végképp lezárni a mérkőzést.

– A közönség támogatását megszoktuk, sajnos ez a plusz nem volt meg. Ha otthon játsszunk, majd mi is megkapjuk hazai pályán ezt a támogatást.

Meglepte-e a Ferencváros bármivel? – hangzott a kérdés. Lucescut nem, de azért elismerte Rebrov csapatát. – A Ferencváros jó csapat, sokat fejlődött, több meccsüket is láttam. Korábban említettem, hogy Rebrov kérésére európai játékosok érkeztek a magyar bajnokhoz megfelelő kluboktól, és értük jó pénzt fizetett a klub. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ezt a meccset nekünk kellett volna megnyernünk.

Edzők egymás közt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője így nyilatkozott: – Elnézést, kicsit elment a hangom. Az első félidőt elveszítettük, de a másodikban sikerült gólt szereznünk Tokmac révén, és ez felhozott minket. Nehezítette a dolgunkat, hogy sok játékosunknak nincs BL-tapasztalata. Az első félidő hibáit sikerült kijavítanunk, agresszíven játszottunk a folytatásban, kontrolláltan futballoztunk, ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy megszerezzük ezt a pontot. Fontos meccs volt a mai mindkét csapatnak, a szünetben próbáltam egy teljesen más hozzáállást átadni a játékosoknak, és örülök, hogy ezt megértették.

Dibusz Dénes szerint a győzelmet is megszerezhette volna a Ferencváros, ha néhány perccel tovább tart a találkozó.

– Az első félidő nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Nem voltunk kellően agresszívek, és nem tudtuk erőltetni a kombinatív játékot. Csak néhány beadás, lövés volt olyan, amilyet elterveztünk. Fontos volt, hogy a második félidő első felében gólt tudtunk szerezni, ettől szárnyat kaptunk. Sajnálom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk a Dinamónak. Kétgólos hátrányból kellett kaparnunk az egyenlítésért. A második félidőben nagy odaadással küzdöttünk, s ha kicsit tovább tart a találkozó, akár nyerhettük volna. Úgy kezdtük a meccset, hogy reálisan most van a legnagyobb esélyünk a pontszerzésre és a győzelemre. Az első félidő csalódottá tett, mert nem azt nyújtottuk, amit szerettünk volna. De utána belejöttünk, és az ellenfelünk fölé nőttünk. Nagy dolog, hogy megszereztünk egy pontot. További pontokat is fogunk tudni majd szerezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.