Ennél tovább nem húzhatta volna Fucsovics Márton

A sikeres selejtező után Fucsovics Márton első főtáblás meccsét is megnyerte a Rotterdamban zajló ATP 500-as teniszversenyen. A magyar éljátékos három nagyon szoros szettben győzte le Reilly Opelkát.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 11:21
FUCSOVICS Márton
Melbourne, 2021. februr 8. Fucsovics Mrton az ausztrl Marc Polmans ellen jtszik az ausztrl nemzetkzi teniszbajnoksg frfi egyesnek els forduljban Melbourne-ben 2021. februr 8-n. MTI/AAP/Dave Hunt Fotó: Dave Hunt Forrás: MTI/AAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Australian Open óta első tornáján lép pályára A magyar teniszezőnek a rotterdami fedett keménypályás tornán selejtezőt kellett vívnia a főtábláért. Az ottani két feladat gond nélkül, sima meccseken megoldotta a két francia, Arthur Rinderknech és Pierre-Hugues Herbert ellen.

A főtáblán már sokkal nehezebb dolga volt Fucsovicsnak az amerikai óriás, Reilly Opelka ellen. Az első játszmában egy-egy játékot még nyertek fogadóként a felek, utána viszont már break nélkül zajlott az összecsapás.

A három tie breakből viszont kettőt Fucsovics nyert, aki majdnem három óra után, hajnali 1:23-kor értékesítette meccslabdáját. Kedden, sőt szerdán is jól megérdemelt pihenőnap következik a magyar játékos számára, akire a második fordulóban spanyol ellenfél vár, az ötödik kiemelt Roberto Bautista Agut vagy az Australian Openről koronavírus miatt lemaradó Alejandro Davidovich Fokina személyében.

ATP 500-as torna Rotterdam, 1. forduló

Fucsovics (magyar)–Opelka (amerikai) 7:6 (7-2), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4)

Nisikori (japán)–Auger-Aliassime (kanadai, 7.) 7:6 (7-4), 6:1

Murray (brit)–Haase (holland) 2:6, 7:6 (7-2), 6:3

Norrie (brit)–Baszilasvili (grúz) 6:0, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.