Érezhető nyomáskülönbség az Üllői úton

A szombati rangadót a harmadik helyen várja a címvédő FTC, az Újpest hat ponttal lemaradva az éllovastól jelenleg az ötödik.

2019. 10. 18. 13:00
null
A Fradi norvég csatára jóban van a labdával Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon fontos nekem és a játékosoknak is ez a mérkőzés. Ez nem csupán a három pontról szól, ez a derbi. Az Újpesttől intenzív támadójátékot várok, de hazai pályán leszünk, ami nagy előny. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, így szerezhetjük meg a három pontot” – ezzel a felütéssel kezdte Szergej Rebrov, a bajnoki címvédő Ferencváros vezetőedzője az Újpest elleni rangadó előtti hivatalos sajtótájékoztatót. Az ukrán szakember – legalábbis a nyilvános megjelenésein – nem kitárulkozó típus, főleg a kulcsjátékosához meglepően lendületes volt, ugyan nevén nem nevezte, de említette Feczesin Róbertet, a lilák új csatárát, akire feltétlenül figyelnie kell csapatának a szombat este 19.30-kor kezdődő mérkőzésen (tv: M4 Sport).

Amilyen sebességgel szlalomozik a pályán a védők között, éppen olyan kimért, profi módjára nyilatkozott a Ferencváros egyik legjobb labdarúgója, Tokmac Nguen. – Norvégiában más a futball, nincsenek annyira megőrülve az emberek a fociért, mint itt. Teljesen más a hangulat és a nyomás az ilyen mérkőzéseken. Eddig kétszer játszottam az Újpest ellen, de minden derbi egyedi, ez is különbözni fog a többitől – mondta a baseballsapkában „pompázó”, kenyai születésű, norvég csatár.

A Fradi norvég csatára jóban van a labdával
Fotó: Havran Zoltán

Rebrovból is előbújt a diplomata, amikor azt fejtegette, hogy egyáltalán nem tartalékol a csapata a jövő héten esedékes CSZKA Moszkva elleni Euró­pa-liga-csoportmeccsre. A bajnok edzője hangsúlyozta, nem lankadhat a figyelem az első félidőben, hogy aztán megint a szünet után kelljen korrigálni az eredményt. Minden bizonnyal a ZTE elleni meccsre utalt, amikor a félidőben még az újonc vezetett, és csak a hajrában fordított a csapata.

Tokmacot nem különösebben hozta lázba, hogy ha továbbra is jól teljesít, előbb-utóbb meghívhatják a norvég válogatottba. A gyors csatár egyelőre nem gondolkodik azon, hogy a következő válogatotthéten jobb lenne-e a norvég nemzeti csapatban szerepelni, mint pihenni a klubjában.

A szombati rangadót a harmadik helyen várja a címvédő FTC, az Újpest hat ponttal lemaradva az éllovastól jelenleg az ötödik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.