Christian Eriksen is mezt húz a Belgium elleni meccsre

Dánia a drámai első forduló után csütörtökön Belgium ellen folytatja Eb-szereplését. A belgák támadója, Romelu Lukaku bejelentette, hogy a mérkőzés tizedik percében leáll a játék, hogy a kórházban fekvő Christian Eriksent biztassák.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 10:01
Eriksen
epa08822944 Denmarks Christian Eriksen celebrates after scoring on a penalty during the UEFA Nations League - League A - Group 2 Match between Denmark and Iceland, in Copenhagen, Denmark, 15 November 2020. EPA/Liselotte Sabroe DENMARK OUT Fotó: Liselotte Sabroe Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dánia labdarúgó-válogatottja úgy kezdte az Eb-t, ahogy talán legrosszabb rémálmaikban sem gondolták. A csapat legnagyobb sztárja, összeesett a pályán, ott kellett újraéleszteni. A középpályás állapota azóta stabil, de továbbra is a koppenhágai kórházban tartják.

Annyira viszont jól van, hogy rendszeresen beszél a társaival, és nézni fogja a Dánia–Belgium mérkőzést, igaz, a Parken-stadion helyett az attól 500 méterre fekvő kórházból.

– Őrült helyzet ez Christian számára. Ha kinéz a kórház ablakán, rálát a stadionra. Valószínűleg mindent hall majd. Felveszi a mezt, úgy nézi majd a találkozót, és szurkol nekünk – mondta a dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand, akinek nincs egyszerű dolga, hogy az első meccs sokkja után felrázza csapatát az Eb egyik esélyese, a belga válogatott ellen.

Annak ellenére, hogy nem léphet pályára, a találkozó egyik perce így is Eriksenről szól majd. A gesztusról a belga támadó, Romelu Lukaku számolt be, aki az Interben Eriksen klubtársa, és már az első fordulós meccse során is üzent a dán játékosnak.

– A tizedik percben kirúgjuk a labdát bedobásra, megállunk, és egy percig Eriksent fogjuk biztatni, neki jár majd a taps – árulta el Lukaku.

A B csoport második fordulójának másik találkozója előtt a finnek külön pólóval üzentek Eriksennek, aki megkapta a biztatást a magyar szurkolóktól is.

...

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.