A magyar válogatott nélkül zajlik majd a nyári Európa-bajnokság

A selejtezők utolsó napján minden számunkra fontos mérkőzés eredménye magyar szempontból rosszul alakult.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 20:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jött össze, a júniusi Európa-bajnokság a magyar női válogatott nélkül zajlik majd. Az utolsó körben hozta a kötelezőt a csapat a pöstyéni buborékban, 65-57-re legyőzte Szlovákiát, ám tudtuk, ez nem elég, a kijutás a kontinensbajnokságra a szombati meccseken dől el. Sajnos Székely Norbert együttese kiengedte a kezéből a saját sorsát azzal, hogy kétszer is kikapott Hollandiától, attól pedig tartani lehetett, hogy a plusz hetes kosárkülönbség kevés lehet az öt legjobb második helyezett közé kerüléshez.

 

Székely Norbert szövetségi kapitány okkal gondterhelt, a csapata nem érte el a célját
Fotó: Fiba.com

 

Így azért kellett szurkolni, hogy Szlovákia legfeljebb nyolc ponttal győzze le Hollandiát, mert akkor mind a három együttesnek hat-hat pontja lesz, és Magyarország végez az élen az összevetésekben. A szombat esti meccsen nagyon sokáig nekünk kedvezően alakult az eredmény, ám a végén a hollandok sokat hibáztak, a végeredmény 61-50 lett a szlovákok javára, és ezzel megnyerték a csoportot, a magyar csapat pedig második lett.

Ezután kezdődhetett a számolgatás, aminek a részleteiben nem érdemes elmerülni, hiszen az a lényeg, hogy egyik sem úgy végződött, hogy az nekünk jó lett volna. Így a legutóbbi, 2019-es Európa-bajnokság hetedik helyezettje, a magyar válogatott az idén nem lesz ott a kontinenstornán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.