A fogadóirodák szerint szemernyi esélye sincs a Lyonnak a Bayern ellen

A ma esti Bayern München–Lyon elődöntőnek toronymagasan a német csapat az esélyese a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A fogadóirodák oddsai még annál is nagyobb különbséget mutatnak, mint amire az átlagos szurkoló gondolna. Eddigi eredményei alapján azonban hiba lenne lebecsülni a Lyont.

Magyar Nemzet
2020. 08. 19. 12:24
Champions League - Quarter Final - FC Barcelona v Bayern Munich
A Bayern a negyedddöntőben megalázta a Barcelonát Fotó: Rafael Marchante Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern–Lyon-parti még előttünk van a lisszaboni Estadio José Alvaladéban, és bármennyire is szeretünk hinni a meglepetésekben, a fogadóirodák ritkán mondanak ostobaságokat. Lyon-győzelem esetén egy feltett euró tizenegyet ­fialna, míg ha a Bayern megy a döntőbe, akkor öt megkockáztatott ­euróra csak hatot ad vissza a bukméker.

Félelmetes a Bayern idei mérlege

A bajorok legutóbbi 25 tétmeccsükből 24-et megnyertek, az egyetlen döntetlent az RB Leipzig csente el tőlük. A negyeddöntőben történelmi, 8-2-es megsemmisítő vereséget mértek a Barcelonára, ennek köszönhetően mindössze kilenc mérkőzés után már most klubrekordot jelentő 39 gólnál járnak a BL jelen kírásában. S akár arra is lehet esélyük, hogy célba vegyék a Barcelona 45 gólos idénycsúcsát, amelyet még az 1999/2000-es idényben 16 mérkőzésen állítottak fel a katalánok.

A Bayern a negyeddöntőben megalázta a Barcelonát
Fotó: Rafael Marchante / REUTERS

Hogy mennyire kiegyensúlyozott csapat a Ba­yern, azt a Barcelona ellen 8-2-re megnyert negyeddöntő statisztikája mutatja: a nyolc gólt hat játékos szerezte, és mind a nyolcnál más adta a gólpasszt.

– A legjobb csapat, amelyet a Ba­yern valaha ki tudott állítani! – vélekedik Hans-Joachim Watzke, az örök rivális Borussia Dortmund vezérigazgatója a jelenlegi gárdáról.

A Bayernnek ez lesz a 12. fellépése a BL elődöntőjében, ezzel beéri az örökrangsor második helyén a Barcelonát, így már csak a Real Madrid előzi meg, amely 13 alkalommal volt érintett a legjobb négy között.

A müncheniek a 2012/13-as sikerüket követően először kerülhetnek be a fináléba, azóta a gárda négy elődöntőt bukott el.

Lewandowski is rekordközelben

Robert Lewandowskié lehetne az Aranylabda...
Fotó: Rafael Marchante / MTI/AP

A Bayern egyik legfontosabb embere a 31 éves aki pályafutása legjobb idényét futja, 45 tétmérkőzésen 54-szer talált be. Az Aranylabda egyértelmű várományosa lett volna, ha a France Football nem dönt úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem hirdet győztest. A BL-ben nyolc találkozón 14 alkalommal volt eredményes, és esélye van arra, hogy beállítása vagy akár meg is döntse 17 gólos rekordját.

Papíron esélytelen a Lyon

No és a Lyon? A találkozó favoritja a bombaformában futballozó német bajnok, ugyanakkor a Ligue 1 legutóbbi kiírásában mindössze hetedik francia gárda már a Cristiano Ronaldóval felálló Juventust, illetve a Josep Guardiola irányította Manchester Cityt is elbúcsúztatta. A fogadóirodák azonban arról sem feledkeznek meg, hogy a franciák a 2011–2012-es idény óta nem nyertek két, egymást követő mérkőzést a Bajnokok Ligájában, azaz a nullához közelít annak a valószínűsége, hogy a Manchester City fölött aratott 3-1-et még egy bravúros sikerrel megfejeljék.

A két csapat korábban nyolc alkalommal találkozott egymással, mindegyik összecsapást a BL-ben vívták az új évezred első évtizedében, a kieséses szakaszban egyszer, a 2010-es elődöntőben kerültek össze. Akkor a Bayern rendkívül simán jutott tovább, Münchenben Arjen Robben góljával csak 1-0-ra nyert, a visszavágón aztán Ivica Olic mesterhármast szerzett Lyonban.

Bajnokok Ligája-elődöntő

Kedd: Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) 3-0

Szerda: Olympique Lyon (francia)–Bayern München (német), Lisszabon 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.