Forlán szerint nincs még meg az új Messi

Diego Forlán, a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság legértékesebb játékosa, aki többek között a Manchester United és az Atlético Madrid csapatának is a sztárja volt, élő videókonferencián beszélgetett néhány közép-európai újságíróval a la Liga szervezésében – köztük a Magyar Nemzet munkatársával is. Ebből a beszélgetésből idézünk az alábbiakban.

Ch. Gáll András
2020. 06. 10. 9:19
Copa Libertadores - Group C - Athletico Paranaense v Penarol
Diego Forlán szeptemberben távozott a Penaroltól Fotó: Reuters Photographer Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön az andalúz derbivel (Sevilla–Betis) három hónap kényszerszünet után újraindul a La Liga. A 28. forduló előestéjén a spanyol bajnokság PR-csapata élő videókonferenciát rendezett Diego Forlán, az uruguayi Peñarol vezetőedzője, az elmúlt húsz év egyik legkiemelkedőbb labdarúgója, a ­2010-es dél-afrikai világbajnokság MVP-je részvételével.

A 41 éves sztár, aki alig két éve fejezte be játékoskarrierjét, lapunktól először jelenlegi játékosára, Vadócz Krisztiánra vonatkozó kérdést kapott.

– Többször is keresztezte egymást a pályafutásunk Krisztiánnal – kezdte a szőke, ezúttal erősen borostás legenda. – A kétezres évtized végén, amikor ő az Osasunában játszott, én meg az Atlético Madridban, többször is szembekerültünk egymással, és mondhatom, kellemetlen ellenfél volt. Aztán a pályafutásom vége felé az indiai Mumbai City, majd a hongkongi Kitchee SE csapatánál is együtt játszottunk, és amikor az év elején anyaegyesületem, a Peñarol vezetőedzője lettem, ragaszkodtam a leszerződtetéséhez. Mielőtt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt volna a bajnokságunk, abszolút meg voltam elégedve a teljesítményével. Nálunk, Uruguayban már lecsengőben van a pandémia, a napokban elkezdjük az edzéseket, és legkésőbb augusztus elején folytatódik a bajnokság.

Forlán arra a kérdésünkre is válaszolt, hogyha korlátlan mennyiségű pénze lenne, kit szerződtetne a Peñarolba. – Biztos, hogy uruguayi labdarúgó lenne, Federico Valverde a Real Madridból. Ha csak egy játékost vehetnék meg, az ő lenne. Eddig ő a 2019–2020-as idény szenzációja, kirobbanthatatlan lett a világ egyik legerősebb klubcsapatából, és a válogatottban is remekel – felelte.

Fotó: Reuters

Forlán felelevenítette egy 18 évvel ezelőtti népstadionbeli élményét is. ­

– Persze hogy emlékszem a Zalaegerszeg–Manchester United mérkőzésre – kezdte a választ –, a Bajnokok Ligája selejtezőjében volt, ugye? Sok közöm nem volt hozzá, az utolsó pár percre cserélt be Sir Alex Ferguson Ole Gunnar Solskjær helyére, de pont ebben a pár percben rúgták a győztes gólt, ki is? Mit mond? Béla Koplárovics? Már nem emlékszem a nevére. Viszont a visszavágón rúgtunk egy ötöst.

Forlán a Népstadionban:

Az uruguayi sportembert megpróbáltam jóslásra rávenni, mégpedig arról, hogy ki lehet az elmúlt másfél évtizedet uraló Ronaldo és Messi örököse a La Ligában, illetve ki lesz a bajnok.

– Fogalmam sincs, akkora egyéniséget, mint ez a két klasszis, egyelőre nem látok. Talán lehet, hogy odakerül a Real Madridhoz, ahogy azt rebesgetik. S hogy ki lesz a bajnok? Jelenleg két pont a Barcelona előnye a Madrid előtt, az fog dönteni ilyen rövid felkészülés után, hogy melyik csapatnak hosszabb a kispadja, mert háromnaponta fogják játszani a meccseket, hat hét alatt lezavarják a tizenegy fordulót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.