A Fradi annyit tett a Honvéd ellen, amennyi kellett a győzelemhez

A Ferencváros egy bombagóllal szerzett vezetést, és ez elég is volt a három pont megszerzéséhez a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó NB I. 11. fordulójában. A kispestiek derekasan harcoltak, de nem tudták veszélyeztetni a Juventus elleni BL-meccsre készülő Fradi sikerét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 21:22
null
Heister (jobbra) szerezte a Ferencváros győztes gólját Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov nincs túl nehéz helyzetben. Bár a Ferencváros három fronton is harcol, hiszen a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a bajnokok Ligájában is érdekelt, a legutóbbi két hétben tíz játékosa is szerepelt hazája válogatott mérkőzésein, neki nemigen jelent gondot ütőképes és friss csapatot a pályára küldenie. A Fradi kerete bő, minden posztra és feladatra több lehetősége van, így aztán a Bp. Honvéd sem reménykedhetett abban, hogy fáradt, illetve az erejét a keddi, Juventus elleni mérkőzésre tartogató Ferencvárossal találkozik.

Sőt, a kispestieknek megvan a maguk gondja, ők elsősorban arra összpontosítanak. Az előző fordulóban kénytelenek voltak találkozójuk elhalasztását kérni a Budafoktól, az újonc pedig erre igent mondott, annyian betegedtek meg az első, de még az ifjúsági csapatból is.

– Hál’ Istennek, a betegségből egyre több játékos térhet vissza, igaz, ők még egészen másfajta terhelést kapnak – adott helyzetértékelést a Bp. Honvéd honlapjának Bódog Tamás vezetőedző. – Napról napra figyeljük az egészségügyi stábbal közösen, hogy milyen állapotban vannak, de már látjuk a fényt az alagút végén, egyre nagyobb létszámban tudunk részt venni az edzéseken. Annak ellenére, hogy eltérő terhelést kapnak a visszatérők, azért lassan utolérik magukat, folyamatosan egyre jobb formába kerülnek, így nem kell annyit improvizálni az összeállítással, mint a legutóbbi meccseken.

Ez volt tehát a Ferencváros főpróbája a Juventus elleni mérkőzésre, és bizonyára jót tett a játékosainak, hogy a kispesti együttes komoly erőfeszítésre kényszerítette őket. A hazai csapat ugyanis többször is zavarba tudta hozni a Fradi védelmét, és csak magát kárhoztathatta, hogy nem szerzett gólt vagy gólokat a meccs elején. Figyelmeztető jel, hogy ezúttal is hibázott egy felszabadításnál, megint ellenfélhez került a labda, csakúgy, mint a Juventus ellen a Puskás Arénában, ám ezúttal Blazic bravúros mentésének köszönhetően ezt az esetet megúszta gól nélkül. A Honvédból elsősorban Ugrai előtt nyílt kétszer is jó lehetőség, ám egyikkel sem tudott élni.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A másik oldalon Tokmac az 5. percben az oldalhálóba lőtte a labdát, ott is adódott helyzet, a Fradi több szögletet is elvégezhetett, és az egyik után szerzett vezetést: a 26. percben Uzuni beívelését Ugrai középre fejelte ki, ott Heister érkezett, és 17 méterről hatalmas erővel bombázott a léc alá – 0-1.

 

A félidő hátralevő részében is próbálkozott a Bp. Honvéd, de inkább a Fradi akarata érvényesült. Így ment ez egy ideig a szünetet követően is, majd a 61. percben Dibusz bravúrja mentette meg a Ferencvárost a góltól: Gazdag remek passza után Ugrai balról, az ötös sarkától pontosan célozta meg a bal alsó sarkot, ám Dibusz hatalmasat nyújtózva szögletre piszkálta a labdát. Ez üdítő mozzanat volt, mert amúgy inkább a két tizenhatos között gyűrték egymást a csapatok. Azt azért lehetett látni, hogy a Honvédnak lenne fontosabb a gólszerzés, ám Ugrai lövését leszámítva komoly nehézséget nem tudott okozni a címvédőnek. Az pedig annyit tett a mérkőzés nagy részében, amennyi a három ponthoz kellett: szerzett egy gólt, utána pedig ezt az előnyt megtartotta. Ez elég is volt a veretlensége és az első hely megőrzéséhez, és a lefújás pillanatától már készülhetett is a Juventus ellen.

A Bp. Honvéd pedig maradt az utolsó előtti helyen.

 

NB I., 11. forduló (minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg)

Péntek

Kisvárda–Paks 3-1 (2-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, jv.: Káprály. Gólszerző: Bumba (18.), Návrátil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (öngól, 31.)

Szombat

Puskás Akadémia–Budafok 3-0 (1-0), Felcsút, jv.: Pillók. Gólszerző: Knežević (39.), Mance (58., 72.)

Mezőkövesd–MTK 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikenne-King (20.)

Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi. Gólszerző: Heister (26.)

Vasárnap

Mol Fehérvár–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

Az Újpest–Zalaegerszeg-mérkőzést december 23-án, 18 órakor játsszák le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.