FTC-bravúr, győri döntetlen

Az elmúlt hetekben botladozó Ferencváros megtáltosodott, és az idény legjobb játékával 33-23-ra kiütötte a román CSM Bucureștit, a Győr viszont nem lábalt ki a hullámvölgyből, végig kínlódott a Brest Bretagne elleni vasárnapi rangadón, amelyet legalább döntetlenre mentett. Az ETO így – francia ellenfelével együtt – már nem százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

2020. 01. 27. 16:03
null
Vajon kik fertőződtek meg? Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

6-1, 9-2, 14-5. Álomszerűen kezdte az FTC a bukarestiek elleni szombati mérkőzést Érden. Elek Gábor, a csapat vezetőedzője előzetesen azt mondta, azon múlik a győzelem, hogy sikerül-e egyszerre kikapcsolni az ellenfél lövőit és beállóit, Neagut és Lekićet, illetve Cvijićet és Pinteát, s persze remek kapusteljesítményre is szükség lesz. Nos, negyedóra elteltével a vendégek vezetőedzője, Adrian Vasile lehozta Neagut, Cvijić helyett Pinteával próbálkozott, s az első számú kapust, Grubišićet is lecserélte, Dedut beküldve a helyére. Miközben a Fradiban Bíró Blanka szinte mindent védett, Schatzl Nadine tetszőleges szögből és különféle lövésekkel is betalált, ugyancsak elemében volt, s talpról, takarásból akkora gólt ragasztott a jobb felsőbe, hogy az egy férfinak is becsületére válna. Legfeljebb amiatt aggódhattunk, lehet-e ezt a tempót és formát hatvan percen át tartani. Addig ugyan nem, de bőségesen elég volt negyvenöt percig. A 19-10-es szünet után a Ferencváros 27-13-ra, tehát 14 góllal is vezetett már, akkor aztán kicsit kiengedett, s végeredményben 33-23-ra győzött. Az idény legjobb játékával.

– Nehezen találom a szavakat, álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen fantasztikusan kézilabdázunk majd. Minden bejött, amit elterveztünk, nagyon büszke vagyok a lányokra – lelkendezett Elek Gábor. A Fradi a csoportban ezzel a CSM-et jobb gólkülönbséggel máris megelőzte, de persze még feljebb kell araszolnia a negyeddöntő eléréséhez. Ha át tudja menteni a formáját, akkor vasárnap az Esbjerg vendégeként sem reménytelen a győzelem.

Körtánc. A kézilabdás diadalok ünneplésének koreográfiája, ezúttal ferencvárosi előadásban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kristiansen góljával az ETO szerzett vezetést tegnap a Brest Bretagne ellen. Ekkor a pesszimista győri drukkerek sem gondolták volna, hogy a kedven­ceik többet már nem is lesznek előnyben a találkozó során. Pedig így történt. A franciák elléptek 5-2-re, majd többször is volt hat gól az előnyük, utoljára 12-6-nál. Innen kellett visszakapaszkodniuk a hazaiaknak. Sikerült. Szünetben még két gólt volt a hátrányuk (15-17), de 18-18-nál utolérték az ellenfelüket. Aztán ismét a Brest újított, s legközelebb csak az 59. perc legvégén egyenlített az ETO, sőt az utolsó fél percben a győzelemért is támadhatott, talán kicsit gyámoltalanul, de a 27-27-es döntetlennel sem lehetett elégedetlen.

– Ma picit jobban játszottunk, mint Siófokon, ebből a meccsből kihoztuk, amit lehetett. A küzdeni tudásunk rendben van, a játékunk kevésbé. Találkoztunk a valósággal. Most ennyire vagyunk jók, keressük a kiutat, nyugalomban dolgoznunk kell – értékelt reálisan Danyi Gábor vezetőedző.

Vészharangot azért nem kell kongatni Győrben, a csapat továbbra is vezeti a BL-középdöntő 2. csoportját. Szombaton Podgoricában kell ezt a pozíciót megvédeni.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM București (román) 33-23, az állás: 1. Metz (francia) 8 pont, 2. Esbjerg (dán) 6, 3. Vipers Kristiansand (norvég) 5, 4. Rosztov-Don (orosz) 5, 5. FTC 3, 6. CSM București 3. 2. csoport: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne 27-27, az állás: 1. Győr 9, 2. Bretagne 9, 3. Budućnost Podgorica 6, 4. Râmnicu Vâlcea 2, 5. Sävehof 2, 6. Krim Ljubljana 2.

EHF-kupa, 4. forduló, A csoport: Thüringer HC (német)–DVSC 26-23, B csoport: Podravka Koprivnica (horvát)–Siófok 33-33, C csoport: MKS Lublin (lengyel)–Érd 23-29. A Siófok első, az Érd második, a Debrecen harmadik a csoportjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.