Bárki ült volna a kispadon, ez a csapat győzelemre volt ítélve

Sorozatban hat veretlen mérkőzéssel zárta a futballévet a magyar válogatott, idei utolsó fellépésén 2-0-ra győzte le Törökországot. Nem véletlen, hogy a Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő Gera Zoltán és a második gól szerzője, Varga Kevin is mosolyogva értékelt a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 0:04
Varga Kevin, Sigér Dávid, Gera
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NL B divíziójának harmadik csoportjában a záróforduló előtt három csapat, Magyarország, Oroszország és Törökország is esélyes volt a csoportelsőségre, de mivel a Szerbia–Oroszország összecsapáson az első félidő 4-0-val zárult a hazaiak javára, ezért várható volt, hogy a mieinknek a döntetlen is elég lenne az A divízióba való feljutáshoz. A magyar csapat viszont nem így állt hozzá a kérdéshez, és végül Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival 2-0-ra diadalmaskodott a törökök ellen.

– A félidőben értesültünk a másik eredményről. Tudtuk, hogy nyugodtabban játszhatunk, és elég a döntetlen is, de azért a győzelem volt a célunk – magyarázta a megbízott edző, Gera Zoltán. – Tisztában voltak vele a játékosok is, hogy nem lehet döntetlenre játszani. A félidő után inkább még rátettek egy lapáttal.

Több kulcsjátékos is hiányzott a válogatottunkból, és a koronavírussal megfertőződött Marco Rossinak is távol kellett maradnia a Puskás Arénától, a csapat mégis sikerrel vette az újabb akadályt. Gera szerint ez a szövetségi kapitány érdeme.

– Ez arra utal, hogy nagyszerű közösség van a csapaton belül. Amikor a szövetségi kapitány hiányzik az olyan fontos mérkőzéseken, mint az Izland elleni, azt általában lehet érezni a csapatokon. Itt látni micsoda szakember mert a játékosok jól felkészítettek, mindenki tudja a dolgát, még ha ő nem is lehet velük. Nagyon együtt van ez a csapat, küzdeni akarnak, bizonyítani a szövetségi kapitánynak. Szerencsés voltam, hogy itt lehettem, rajtam nem múlott. Bárki ülhetett volna a kispadon, ez a csapat győzelemre volt ítélve. Én kezdő edző vagyok, és sokat tanultam a felnőtt válogatott melletti meccseken. Most lezárult az itteni munkám, megyek vissza az U21-es csapathoz, nagy feladat vár ránk márciusban – utalt Gera a jövő tavasszal részben Magyarországon megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságra.

A mai mérkőzésen mindkét gólszerzőnk első alkalommal talált be a nemzeti tizenegy tagjaként. Varga Kevinnek mindkét magyar találatban benne volt a lába, Sigér Dávid vezető góljánál ő rúgta először a kapufára a labdát, amelyet aztán a Fradi játékosa besodort a török kapuba.

– Nem volt időm sajnálni, hogy csak a kapufát találtam el. Sőt, nagyon örültem neki, hogy Sigér Dávid gólt lőtt, ha valaki, ő megérdemelte, hogy betaláljon. Mindegy, hogy ki szerzi a gólokat, egy országért, egy címerért küzdünk. Ma tudtuk, hogy a döntetlen is elég lehetett volna, de amikor bement az első gól, akkor éreztük, hogy a győzelem is meglehet.

A török Kasimpasában játszó Vargának ez volt a harmadik fellépése a magyar címeres mezben. Először 2018 júniusában Ausztrália ellen debütált, majd idén októberben kapott újra lehetőséget a válogatottban.

– Voltak nehézségek, sok idő eltelt az első két pályára lépésem között a válogatottban. Lépésről lépésre építettem a karrierem, Debrecenben sokat fejlődtem, és sikerült elérni a célom, mert külföldre igazolhattam, és aztán a válogatottba is visszakerültem – mondta a szélső, majd hozzátette: – Ez nem egy klubcsapat, hogy az ember megsértődik, ha nem léphet pályára. Megtiszteltetés már a kispadon is ülni, az természetesen még nagyobb megtiszteltetés, ha be is szállhatok.

– Igazi futballkánaán vár Magyarországra jövőre, ha valamelyik nemzet megérdemli ezt, akkor azok mi vagyunk! – tette hozzá Varga Kevin.

Nem tudtak visszavágni

– Az elsődleges célunk a revans volt a hazai pályán elszenvedett vereségért, de sajnos ez nem sikerült. Ez alkalommal is rosszul kezdtük a mérkőzést, az első félidő második felére feljavultunk, de a magyar csapat fizikálisan és mentálisan is erősebb volt nálunk. Mi ma nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ami a győzelemhez elég lett volna. Azért is szomorú volt, hogy nem tudtunk nyerni, mert a csoport legerősebb csapatát, Szerbiát legyőztük, Magyarországot viszont nem, és így végül ő jutott fel az A divízióba – sajnálkozott Şenol Güneş török szövetségi kapitány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.