Gulácsiék visszavághatnak a PSG-nek

A mai Bajnokok Ligája játéknap slágermeccse magyar szempontból a Ferencváros–Juventus találkozó, amivel külön cikkekben foglalkozunk, de kitekintettünk a többi mérkőzésre is. Gulácsi Péter és Willi Orbán RB Leipzigje például az előző idénybeli elődöntős ellenfelét, a PSG-t fogadja.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 8:15
Champions League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v RB Leipzig
Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v RB Leipzig - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - February 19, 2020 RB Leipzig's Peter Gulacsi during the warm up before the match Action Images via Reuters/Andrew Boyers - RC2V3F9G5MUW Fotó: Andrew Boyers
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy csoportban folytatódnak ma a Bajnokok Ligája küzdelmei. A legnagyobb rangadót a H csoportban rendezik, amelyben az előző BL-idény egyik elődöntőjének visszavágójára kerül sor, hiszen és csapata, az RB Leipzig fogadja a Paris Saint-Germaint. Augusztusban 3-0-s győzelmet aratott a francia klub, amelynek ezúttal a komplett csatársora sérült. Mauro Icardi október elején dőlt ki a sorból, a múlt heti, Basaksehir elleni BL-meccsen szenvedett sérülést, lába pedig a hétvégi, Nantes elleni bajnokin húzódott meg, ami miatt ki kell hagynia a lipcsei meccset. A legutóbbi évadban ez a három játékos szerezte a legtöbb gólt a PSG-ben, a kiesésük nagy fejtörést okozhat Thomas Tuchel edzőnek, Gulácsiéknak viszont esélyt kínál a revansra.

Mi, magyarok emellett leginkább a Ferencváros csoportjának másik mérkőzésére figyelhetünk, amelyen a Barcelona a Dinamo Kijevet fogadja. A katalán együttes kétarcú ebben az idényben, hiszen a La Ligában zsinórban négy meccs óta nyeretlen, miután szombaton az Alavésszal sem bírt (1-1). – Aggódom a támadójátékunk ­miatt. Nem megengedhető, hogy a csapat ilyen sok helyzetből csak egy gólt szerez – bosszankodott a Barcelona edzője, Ronald Koeman, aki abban bízhat, hogy a BL-ben ezúttal is a szebbik arcát mutatja az együttes, amely eddig mindkét csoportmeccsét megnyerte, ráadásul a Fradinak ötöt, a Juventusnak két gólt lőve.

Izgalmas kérdések dőlhetnek el a Manchester United isztambuli fellépésén is, mert bár az angol csapat a BL-ben eddig kettőből kétszer nyert, összességében komoly válságban van, hiszen a Premier League-ben csupán a 15. helyen áll, és inog a kispad Ole Gunnar Solskjær edző alatt. – A szemem nem hazudik. Ezekkel a játékosokkal Ole el fogja veszíteni az állását – fejezte ki aggodalmát a Vörös Ördögök korábbi középpályása, Roy ­Keane. Azért egy újabb megnyert meccs a BL-ben javíthatna a norvég edző helyzetén.

BL, csoportkör, 3. forduló, mai műsor:

E csoport:

Chelsea–Rennes 21.00

Sevilla–Krasznodar 21.00

F csoport:

Zenit–Lazio 18.55 (tv: Spíler 1)

FC Bruges–Dortmund 21.00

G csoport:

Ferencváros–Juventus 21.00 (M4 Sport)

Barcelona–Dinamo Kijev 21.00 (tv: Spíler 1)

H csoport:

Basaksehir–Manchester United 18.55 (tv: Spíler 2)

RB Leipzig–PSG 21.00 (tv: Spíler 2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.