Hagyományteremtő szándék

Alig pár nappal a svéd-norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság vége után kampányindító rendezvényt tartott Budapesten a 2022-es férfikézilabda Eb hazai szervezőbizottsága. Bemutatták a kontinenstorna szlogenjét és a logóját, mindenekelőtt hangsúlyozták, hogy nem csak a sportélmény miatt lesz jelentős a két év múlva esedékes világverseny, a rendezői koncepció szerint a tizenhét napos fesztivál jellegű torna jóval túlmutat a sportág jelentőségén.

2020. 01. 30. 14:51
null
Nagy László szerint biztató a férfiválogatott jövője Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő három hete nem tolongtak ­ennyien a magyar válogatott sajtótájékoztatóján, a tegnapi tömeghez képest csak páran lézengtek a Hélia Hotelben. Igaz, akkor a fél ország arra készült, hogy a húzóembereit nélkülöző magyar válogatott valahogy túlélje a januári Euró­pa-bajnokságot. A túlélés ékes bizonyítéka, hogy kis híján az elődöntőig, illetve az olimpiai selejte­zőig masírozott Gulyás István csapata, s ezzel rohamosan megnőtt az érdeklődés a csapat iránt. Így aligha jelentett meglepetést, hogy tegnap dugig telt a bazilikával szemben található Bestia szórakozóhely. Nagy Bence és Győri Mátyás képviselte a játékosokat, és Gulyás István a szakmai stábot, és derekasan állták a sarat.

A tegnapi sajtóeseményen a ­2022-es magyar–szlovák közös rendezésű Euró­pa-bajnokság volt középpontban. A két év múlva esedékes Eb-t január 13. és 30. között rendezik Magyarországon és Szlovákiában, 17 nap alatt 24 csapat összesen 65 mérkőzést játszik, s a lebonyolítás ugyanaz lesz, mint idén januárban. A csoportmeccseknek Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa ad majd otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony lesz a házigazda, a záró hétvégét Budapesten rendezik. A magyar válogatott a csoportkörben, továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép majd pályára.

Nagy László szerint biztató a férfiválogatott jövője
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Az Euro 2022 Nonprofit Kft. ügyvezetője, a szervezőbizottság elnöke, Bíró Szabolcs hangsúlyozta: olyan Eb-t szeretnének rendezni, amely túlmutat a sporton, inkább fesztivál, mint hagyományos sportesemény. Ezt fejezi ki az Európa-bajnokság szlogenje is – Watch games. See more (Nézz meccseket! Láss többet!) –, azaz a szűken vett sportesemények mellett rengeteg egyéb programlehetőséget ajánlanak az érdeklődőknek, és ezt fejezi ki a logó is.

– A szemmel utalunk arra, hogy mi mindent lehet látni a kézilabdán túl a torna két hetében, a kar és a labdaforma pedig a sportágat, a kézilabdát jelképezi – fogalmazott a szervezőbizottság elnöke. – Két kulcsszavunk a megfizethetőség és a hozzáférhetőség. Kiváló ár-érték arányban garantálunk prémiumminőséget az érdeklődőknek. A két rendező, Magyarország és Szlovákia kiváló közlekedési struktúrájú, könnyedén elérhető ország. Bátorítjuk a leendő látogatóinkat, hogy ne egy helyen táborozzanak le, hanem utazzanak el több városba. Az Európa-bajnokság mellett további színvonalas szolgáltatásokat nyújtunk. Az októberben induló jegy­értékesítéssel együtt jelentjük be a zenei fellépőket. Célunk, hogy mindenképp A kategóriás előadókat hozzunk el a rendezvényünkre.

A Magyar Kézilabda-szövetség szakmai alelnöke, a férfiválogatott stábtagja, Nagy László először a nemrég zárult Eb-ről ejtett egy-két szót: – A mostani Európa-bajnokságra három-négy napra elegendő ruhát pakoltunk be, aztán bőven túlteljesítettük az elvárásokat. A srácok olyan teljesítményt nyújtottak, hogy csak ámultunk és bámultunk! Sokaknak az idei volt az első felnőttvilágversenye, ők nálam jelesre vizsgáztak. Óriási lépést tettünk előre, 2022-re gondolva én bizakodó vagyok – mondta a szakmai alelnök. Nagy László hozzátette: két év múlva a hazai pálya nemcsak extra motivációt, hanem különleges szurkolói támogatást is jelent. – Fontos, hogy a játékosok is részesei legyenek a készülődésnek. Szerethető és együttműködő csapatot szeretnénk kialakítani 2022-re – adott útmutatást a korábbi kiváló játékos. Majd eltűnt a mikrofonerdőben, csakúgy, mint Győri Mátyás és Nagy Bence, Gulyás Istvánról nem is beszélve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.