Szaporodtak Marco Rossi gondjai az Európa-bajnokság előtt

Hangya Szilveszter bokasérülés miatt nem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatottban a június 11-én kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Ezzel hiányposztról dőlt ki fontos játékos, de Marco Rossi szövetségi kapitány nem hívott be új embert a keretbe.

Magyar Nemzet
2021. 05. 23. 14:18
null
Szófia, 2020. október 8. Hangya Szilveszter (b) és a bolgár Kiril Despodov a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ elõdöntõjében játszott Bulgária-Magyarország mérkõzésen Szófiában 2020. október 8-án. MTI/EPA/Vaszil Donev Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a Twitteren adta hírül , hogy Hangya Szilveszter a válogatott edzésén szenvedett sérülést, amely miatt lemarad az Eb-ről, s már el is hagyta a tornára készülő keretet. A Fehérvár 27 éves balhátvédjének a kiesése komoly fejtörést okozhat szövetségi kapitánynak, ugyanis fontos szerepe volt abban a taktikában, amely megalapozta az elmúlt egy év sikereit.

Hangya Szilveszter a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn tavaly Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Rossi tavaly állította át a válogatottat a három belső védős rendszerre, amellyel együtt járt, hogy a középpálya két szélén a védekezésben is hatékony szélsőket vetett be. Ez hozta meg a sikereket, hiszen ezzel a felállással vívta ki a pótselejtezőkön az Eb-részvételt a nemzeti csapat, majd nyerte meg a csoportját a Nemzetek Ligájában papíron erősebb válogatottak ellen. A bal szélen rendre Holender Filip vagy Hangya Szilveszter szerepelt, s közülük most utóbbi kiesett a sorból.

A válogatott legutóbbi tizenegy meccséből, azaz 2020-tól kezdődően csak egy olyan találkozó volt, amelyen nem az említett két játékos valamelyike szerepelt a bal szélen. A San Marino ellen 3-0-ra megnyert márciusi vb-selejtezőn Varga Kevin játszott a poszton, aki egyértelműen támadó szellemű játékos. A miniállam csapata ellen erre volt szükség, az Eb csoportkörében viszont Franciaország, Portugália és Németország ellen alighanem a védekezésen lesz a hangsúly, így Hangya sérülése komoly problémát jelent.

Ennek ellenére Rossi nem hív be új játékost a keretbe. A korábbiakból kiindulva Korhut Mihály lehetne alternatíva a poszton, ám ő Dzsudzsák Balázshoz hasonlóan az NB II-es Debrecenben szerepelt tavaly nyár óta, ezért a szövetségi kapitány által megalkotott szabályok szerint nem kerülhetett be a válogatottba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.