Harminc fölött elsőként lőtt 29 gólt lőtt a Bundesliga egy idényében

Robert Lewandowski 157 gólja eddigi 186 bajnoki mérkőzésén a Bayern München színeiben 0,844-es meccsenkénti átlag. Ez ugyan még nem Zsengellér Gyula, Szusza Ferenc, Deák Ferenc, Puskás Ferenc vagy Kocsis Sándor szintje, pláne nem Schlosser Imréé (a karikalábú zseni 284 bajnokiján 368 gólt szerzett), de Messi vagy Cristiano Ronaldo mellett nem kell szégyenkeznie a varsói mesterlövésznek. Szombaton újabb rekordot állított fel a Fortuna Düsseldorfnak lőtt két góljával: harmincéves kora fölött ő az első Bundesliga-játékos, aki legalább 29 gólig jutott egy idényben. És még öt forduló hátra van...

Ch. Gáll András
2020. 05. 31. 16:04
Champions League - Group B - Bayern Munich v Olympiacos
SOCCER-CHAMPIONS-BAY-OLY/REPORT Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbá azt is meg kell említenünk, hogy „Lewa” két meccsről hiányzott sérülés miatt, azaz 27 fordulóban érte el a 29 gólját, azaz túl a 31. születésnapján élete leghatékonyabb idényének vége felé tart. A Düsseldorfnak rúgott két gólja azért is fontos volt, mert ezzel immár mind a 18 jelenlegi Bundesliga-csapat hálójába betalált, a Bayernéba is, hiszen 2014 előtt a nagy rivális Borussia Dortmundot erősítette. Lewandowskival együtt klubja, a Bayern is szárnyal, eddig 29 fordulóban 85 gólnál tart, ez meccsenkénti 2,93-as gólátlag, ez is rekordtempó ennyi mérkőzés után.

Vissza Lewandowskihoz: a lengyel mesterlövész vezeti az európai Aranycipőért folyó versenyt Ciro Immobile, a Lazio csatára előtt, az örök éllovasok, Ronaldo és Messi a „fasorban” sincsenek. A pillanatnyi állás:

  • Lewandowski (Bayern) 58 pont (29 gól), 2. Immobile (olasz, Lazio) 54 (27), 3. Timo Werner (német, RB Leipzig) 48 (24), 4. Erling Braut Håland (norvég, RB Salzburg/Borussia Dortmund) 44 (26), 5. (portugál, Juventus) 42 (21), 6. (argentin, Barcelona) 38 (19).
  • Lewandowski nagy utat járt be attól kezdve, hogy a 2006-2007-es idényben, 18 évesen a lengyel harmadik liga gólkirálya lett a Znicz Pruszków csapatával. A következő évben a másodosztályban is ő rúgta a legtöbb gólt, majd leigazolta a Lech Poznan. Onnan került két év után Dortmundba, majd 2014-ben Münchenbe.

    Szombaton a Düsseldorfnak lőtt két gólja közül kiváltképp a második volt bravúros, ahogy az a videón is látható (3:13-nál):

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.