Hatalmas pofont kapott a Milantól, már nem áll BL-induló helyen a Juve

Teljesen megérdemelten nyert 3-0-ra a Milan a Juventus otthonában. Pioli csapata ráadásul még egy tizenegyest is kihagyott. Cristiano Ronaldo észrevétlen volt, Ibrahimovic megsérült a rangadón. A Juve sorsa nem a saját kezében van: hiába nyeri meg valamennyi hátralevő mérkőzését, a BL-induláshoz az is kell, hogy az előtte álló csapatok hibázzanak a bajnokság hajrájában. Könnyen lehet, hogy Andrea Pirlóval vág neki a bajnokság hajrájának a Juve.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 22:39
null
Jogosan ünnepelt a Milan Torinóban Fotó: Europress/AFP/Marco BERTORELLO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-indulás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszottak az olasz labdarúgó bajnokságban. A Serie A 35. fordulójában a tabella 3. helyén álló Juventus a játéknap előtt az ötödik Milant fogadta Torinóban. Mindkét csapat 69 pontot szerzett, a Juve a jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a Milan előtt.

Andrea Pirlo ezúttal a kezdőcsapatba vezényelte a hetekkel ezelőtt az olasz karanténszabályok megsértése miatt kitizált amerikai Weston McKennie-t, rajta kívül Bentancur, Rabiot és Chiesea került a középpályára. A támadó sorban Ronaldo párja Morata volt. A Milanban újra kezdő volt Zlatan Ibrahimovic.

Brahim Diaz szerezte a meccs első gólját
Fotó: Europress/AFP/Anadolu Agency/Pier Marco Tacca

Nem volt eseménydús az első félidő, küzdős, kemény meccs volt. Kaput eltaláló lövés is csak kettő volt, (egy a gólon kívül). És akkor maga a gól, ami a hosszabbításban esett! Chiesa szabálytankodott teljesen feleslegesen a saját térfelén. A beívelt szabadrúgás után Szczesny kimozdult a kapujából, de nem jó helyre bokszolta a labdát. A meglepetésre a kezdőcsapatba kerülő Brahim Díaz köszönte szépen, tolt egyet, kettőt, kis szerencsével maradt nála a labda. Majd lőtt, de még, hogy: gyönyörűen lőtte ki a felső sarkot. Pillanatok múlva a játékvezető le is fújta az első félidőt. Ibrahimovic és Ronaldo szinte semmit sem mutatott, a meccs sem volt BL-szintű. A Milan megérdemelten vonult előnnyel a szünetre: Chiellini fejeséhez kellett Donnarumma gyenge kijövetele a kapuból, 45 perc alatt nem volt kidolgozott gólhelyzete a Juventusnak.

Torinói helyzettel, Bentancur lövéssel folytatódott a meccs, majd Brahim Diaz kísérlete Chiellini kezéről pattant ki. A játékvezetp némi habozás, és VAR-elemzés után 11-est ítélt. Kessie bal alsó sarokra tartó labdáját Szczesny hárította. Ebben a szezonban a 13. tizenegyeséből az ötödiket hagyta ki a Milan.

A 66. percben megsérült Ibrahimovic, a svéd csatárt senki sem bántotta, a horvát vb-ezüstérmes, Ante Rebic váltotta. A másik oldalon is zajlott az élet: Pirlo beküldte Kulusevskit. Később Ronaldo megpróbálkozott egy kapura lövéssel, de nem talált célt. Mintha rájárt volna a rúd a Milanra: a gólszerző Brahim Díaz is megsérült, Krunic folytatta az ő helyén.

De nem ő, hanem Ibrahimovic cseréje, Ante Rebic döntötte el a meccset: a horvát szélső hatalmas gólt rúgott a bal felső sarokba szemben a kapuval. Senki sem támadta, ő pedig nagyon pontosan lőtt.

eltűnt a mezőnyben
Fotó: Europress/AFP/Marco BERTORELLO

És ezzel még nem volt vége a Juventus vesszőfutásának: Tomori egy pontrúgás után fejelt nagyon pontosan Szczesny kapujába. 0-3, kiütés, hazai pályán.

Győzelmével a Milan fellépett a dobogó harmadik fokára, a Juventus viszont lecsúszni látszik a Bajnokok Ligája-indulást jelentő második-negyedik hely valamelyikéről. A helyzet ezzel együtt nem reménytelen: a Juve hátránya három pont az Atalantával szemben, de már csak akkor indulhat a következő szezonban a BL-ben, ha megnyeri a hátralevő három meccsét. Az ellenfelei sorrendben: Sassuolo, Inter, Bologna.

Pirlót most aliga irigyelheti bárki is Olaszországban.

Serie A, 35. forduló: Juventus–Milan 0-3 (0-1), gólszerző: Diaz (45), Rebic (78.), Tomori (82.). Az élcsopot: 1. Internazionale 85 pont (már bajnok), 2. Atalanta 72, 3. Milan 72, 4. Napoli 70, 5. Juventus 69.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.