Holman ismét gólt szerzett, főszereplők is voltak légiósaink

Több jó hír érkezett a külföldön szereplő magyar futballistákról. Holman Dávid például ismét kulcsembere volt a szlovák Slovan Bratislavának, Varga Kevin góllal és gólpasszal segítette győzelemhez a török Kasimpasát, egy gólpasszra Szoboszlai Dominik is jó volt az osztrák rangadón, Németh Krisztián pedig első magyarként bajnoki aranyérmes lett az Egyesült Államokban.

2020. 12. 14. 6:59
null
Holman Dávid újra saját gólt ünnepelhetett Forrás: skslovan.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra gólt szerzett Holman Dávid a szlovák labdarúgó-bajnokságban, ráadásul csapata megint győzött: a Slovan Bratislava vasárnap délután 3-0-ra nyert a Spartak Trnava elleni idegenbeli mérkőzésen, a legnagyobb presztízsűként számon tartott szlovákiai bajnokin.

Az előző hétvégén a trencsénieknek kétszer beköszönő, a forduló legjobbjának megválasztott Holman Dávid a 16. percben szerzett vezetést csapatának, tizenegyesből. A magyar válogatott labdarúgónak ez volt a nyolcadik gólja ebben a bajnoki kiírásban. A végeredmény 3-0 lett a pozsonyi együttes szemszögéből nézve. A harmadik gólnál Holman már nem volt a pályán, a magyar válogatott középpályást a 73. percben lecserélték, éppen a harmadik gólt szerző Rabiu jött be a helyére. A Slovan sorozatban az ötödik bajnoki meccsét nyerte meg – ezeken csupán egy gólt kapott –, és a DAC szombati döntetlenjének következtében ötpontosra növelte előnyét a tabella élén.

 

Holman Dávid újra saját gólt ünnepelhetett
Fotó: skslovan.com

 

A Dunaszerdahely egyébként Rózsahegyen, a Ruzomberok vendégeként szerzett egy pontot, a 75. percben kiegyenlítve a házigazda előnyét.

– Fölényben játszottunk, és annak ellenére, hogy három-négy játékos hiányzott, szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, nyernünk kellett volna – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aki végigjátszotta a mérkőzést. – Amikor úgy érzed, hogy megy a csapatnak, jönnek a helyzetek – aztán elmegy az ellenfél, és gólt szerez. Vagy a meccs végén... A labda nem befelé, hanem kifelé pattant... Korábban ez másképp volt. A csapat keményen küzdött, megpróbáltunk mindent, az eredmény azonban nem jó. Ilyen meccseken sajnos nem tudjuk megszerezni a kötelező győzelmet, nem tudunk közelebb kerülni a Slovanhoz.

A gólpasszt jegyző csapata, a Salzburg vasárnap este hazai pályán 3-1-re legyőzte az eddig éllovas LASK-ot, és a megszerzett három ponttal az osztrák labdarúgó-bajnokság tabellájának az élére ugrott. Szoboszlai végigjátszotta a mérkőzést, és tovább javította idénybeli mutatóját: 20 tétmérkőzésen összesen nyolc gólt szerzett és tíz gólpasszt adott a Salzburg színeiben.

 

Szoboszlai Dominik ezúttal gólpasszt adott
MTI/EPA/Christian Bruna

 

A Partizan Beograd 2-0-ra nyert a Voždovac vendégeként a szerb élvonalban. A belgrádiaknál kezdőként, a 80. percig a pályán volt a magyar válogatott Holender Filip, aki két hete a Topolya ellen két gólt szerzett (és gólpasszt is adott), de a meccs után jelentkeztek nála a koronavírus tünetei, pozitív lett a vírustesztje. Holender ezek után egy mérkőzést kihagyott, de szombaton már újra a pályán volt, ami meglepő, hiszen más országokban a tünetes beteg futballistáknak hosszú időt kell kihagyniuk.

egymás után a kilencedik meccsén volt kezdő az angol másodosztályban, a Championshipben, de csapata, a Bristol City egy héten belül – egy győzelem mellett – a második vereségét szenvedte el, ezúttal 2-0-ra kapott ki a Rotherham United vendégeként. A magyar középpályást a 82. percben lecserélték.

Varga Kevin remekelt, aminek köszönhetően a Kasimpasa 3-2-re legyőzte a Denizlisport a török élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában. A magyar válogatott támadó kezdett, a 42. percben pedig kiosztott egy gólpasszt, amivel csapata 2–1-es előnybe került, majd Varga az 51. percben már gólt is ünnepelhetett, egy kipattanó labdára ő reagált a leggyorsabban.

A német Bundesligában a Gulácsi Pétert és Willi Orbant végig a pályán tartó RB Leipzig 2-0-ra legyőzte a Werder Brement. A Bayern München ugyanakkor csak döntetlent játszott az Union Berlin vendégeként, így a lipcsei együttes pontszámban beérte a bajorokat, akik csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetik a második helyüket. a 68. percben kapott lehetőséget a Freiburgban, amely 2-0-ra nyert a Bielefeldben, az első gól előtt a magyar támadó harcolt ki tizenegyest.

Cipruson a 79. percben csereként állt be az Apollon Limasszolba, amely a Doxa otthonában nyert 1-0-ra, Szőke Adrián pedig kezdő volt a holland élvonalban szereplő Heracles csapatában, amely hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Fortuna Sittardtól. A horvát élvonalban két magyar légiós futballozik. Kleinheisler Lászlót a 61. percben cserélték be az Osijekbe, amely 4-1-re kikapott a Gorica vendégeként, a Hajduk Split a második félidőben vette igénybe Gyurcsó Ádám szolgálatait, ám hiába, mert a házigazda Varazdin 4-2-re győzött. Bese Barnabás nem lehetett aktív részese csapata, a belga Leuven 3-0-és sikerének a Kortrijk stadionjában, az edzője ugyan nevezte, de nem cserélte be. A svájci Lugano pedig Kecskés Ákossal a védelemben kapott ki hazai környezetben a Zürichtől.

Végül egy jó hír a tengerentúlról: a Németh Krisztiánt a kispadon tartó Columbus Crew 3-0-ra legyőzte a címvédő Seattle Sounderst a tengerentúli profi labdarúgóliga (MLS) nagydöntőjében. Az ohiói klub a New England Revolution legyőzésével lett döntős, 2008 után másodszor szerezte meg a bajnoki trófeát, melyet Németh Krisztián személyében először nyert meg magyar futballista. Az októberben szerződtetett Németh öt meccsen egy gólt szerzett, igaz, a rájátszásban csupán egyszer kapott lehetőséget (csereként hét percet).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.