Immár tény: Amorim eligazol, Ambros Martín és Pintea visszatér Győrbe

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be a keretet illető legfrissebb változásokról: Ambros Martín lesz az új vezetőedző a nyártól, a beálló posztra Crina Pintea és Linn Blohm érkezik. Eduarda Amorim távozik, valószínűleg Rosztovba, Beatrice Edwige és Puhalák Szidónia szintén máshol folytatja pályafutását. Görbicz Anita jövőbeli szerepéről még nem született végleges döntés.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 14:31
Elődje, Ambros Martín (balra) is őt ajánlotta
Mellettem az utódom: Danyi Gábort (jobbra) Ambros Martín váltja a győri kispadon Fotó: Kovács Anikó Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC ikonikus játékosa, több mint 12 éve erősíti csapatunkat. Klubszinten mindent, ami lehetséges volt, többször is megnyert a csapattal. A szezon kezdetén mindenki úgy számolt, hogy az idei szezon végén befejezi játékoskarrierjét. A következő évadra az ő visszavonulásának tudatában állítottuk össze a klub jövő évi játékoskeretét, hiszen azon túlmenően, hogy az egyik legmeghatározóbb játékosunk, meg kellett találni támadásban és védekezésben is a pótlását. Január végén, miután az átigazolási kérdéseket a klubban már lezártuk, Eduarda úgy tájékoztatott, hogy az előzetesen kinyilvánított visszavonulását átgondolta, és mégsem fejezi be pályafutását 2021 nyarán, de nem Győrben tervezi folytatni karrierjét. Döntését sajnálattal vesszük tudomásul, a Győri Audi ETO KC köszöni az elmúlt 12 évet Eduarda Amorimnak, és sok sikert kívánunk neki nyártól az új állomáshelyén. Természetesen nem kérdés, hogy idén közösen küzdünk tovább a közös célok eléréséért – nyilatkozta a győri klub honlapján a klub elnöke, Bartha Csaba.

Az érkezők kapcsán Bartha Csaba bejelentette, hogy három szezon után, 2021 nyarától visszatér a győri kispadra Ambros Martín.

– Mindenképpen egy rutinos, nagy teherbírású, sikerorientált vezetőedzőt kerestünk a csapat élére, Ambros Martín pedig minden feltételnek tökéletesen megfelelt. Jól ismerjük egymást, nem kellett bemutatkozni, a tárgyalások könnyedén zajlottak. Egy teljesen új csapatot vesz át nyártól, csupán három játékos lesz, akivel az előző érájában is együtt dolgozott. Természetesen sok minden történt az elmúlt három év alatt vele és itt Győrben is, de az nem változott, hogy az Audi ETO-nál továbbra is a legmagasabb célokért küzdünk majd. Örömmel köszöntöm nyártól két évig újra Győrben, a Győri Audi ETO KC vezetőedzői pozíciójában – nyilatkozta Bartha Csaba.

– Örömmel vettem az Audi ETO megkeresését. Nekem ez igazából több mint visszatérés, hiszen 2018 nyarán is elmondtam, hogy Győr az otthonom lett, most pedig hazatérek. Kétéves szerződést kötöttünk, és már nagyon várom a közös munkát. A Győri Audi ETO KC az elmúlt három évben ugyanúgy a kézilabdázás csúcsán állt, mint korábban, de sok olyan terület van, elsősorban a regenerációra és rehabilitációra gondolok, ami hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Győrben minden adott a sikerre, célom pedig nem lehet más, minthogy a következő szezonban is minden fronton a legelső pozícióért harcoljak a csapattal – mondta Ambros Martín, aki 2012 és 2018 között négyszer nyerte meg a Győri Audi ETO KC csapatával a Bajnokok Ligáját, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször.

Változik a győriek kerete, érkezik, pontosabban visszatér Crina Pintea, új ember lesz a svéd beálló, Linn Blohm, távozik Beatrice Edwige és Puhalák Szidónia is.

A Győri Audi ETO kerete a 2021–2022-es szezonra:

Nem sokat gyengül a Győr
Fotó: Győri Audi ETO KC

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.