Ingyen nyerné meg a BL-t és a La Ligát a Real

20 százalékkal csökkentette a Real Madrid a játékosai és az edzői stáb fizetését a világjárvány következtében.

Ch. Gáll András
2020. 07. 03. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt nem állítjuk, hogy földönfutók lettek Benzemáék, de azért az nekik is számít, hogy húsz százalékkal csökkentette a Real Madrid a játékosai és az edzői stáb fizetését a koronavírus-járvány következtében. Eddig ez volt a helyzet, de most még egy-két lyukat húztak Madridban a nadrágszíjon. Bejelentették ugyanis, hogy hiába nyeri meg a csapat a La Ligát vagy a Bajnokok Ligáját, esetleg mindkettőt, ahogy 2017-ben, Zinédine Zidane második edzői idényében, amikor is fejenként egymillió eurót kaptak a duplázásért. Prémium nem lesz egyetlen eurócent sem, csak az alapfizetés, ami persze nem aprópénz, még a húszszázalékos csökkentés után sem.

például húszmillió fontot keres évente, de még ha ezt 20 százalékkal csökkentjük, akkor is marad 16 millió, ami durván hat és fél milliárd forint. Szűken ki lehet jönni belőle. De Gareth Bale is 18,5 milliót, Sergio Ramos 15 millió fontot keres évente. Még a húszszázalékos csökkentés után is marad mit a tejbe aprítani.

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a jövedelemcsökkentés kihatott volna Sergio Ramosék harci kedvére, mert a bajnokság újrakezdése óta valamennyi mérkőzésüket megnyerték, a Barcelona mögötti kétpontos lemaradásukat négypontos előnyre változtatták, és már mindenki előre odaadná nekik a 34. bajnoki címet. Eközben még a Bajnokok Ligájában is versenyben vannak, bár a nyolcaddöntő első mérkőzését otthon, a Santiago Bernabéu Stadionban 2-1-re elvesztették a Manchester City ellen.

Elképzelhető egy pénzéhes profiról, hogy ingyen nyerné meg a bajnokságot és a BL-t? Igazából éppen attól profi valaki, hogy a körülmények ellenére is szívét-lelkét kiteszi a pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.