Jól emlékszünk a Dinamo Zagrebre – mondja a Fradi gólvágója

Akárcsak tavaly, a Ferencváros ezúttal is a Dinamo Zagrebbel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az idei kiírásban már három gólnál tartó Nguen Tokmac nehéz mérkőzésre számít, de szerinte az idén jobbak az esélyeik a horvát bajnok ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: fradi.hu2020. 08. 31. 14:57
null
Nguen a Nou Campban is nagyot alakítana Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól emlékszünk a Dinamo Zagreb együttesére, hiszen tavaly idegenben és a Groupama Arénában is megmérkőztünk ellene: Zágrábban remek eredményt értünk el, hazai pályán viszont vereséget szenvedtünk – emlékeztetett a támadó a Zágrábban 1-1-re végződött, a Groupama Arénában pedig 4-0-as horvát győzelmet hozó találkozóra a zöld-fehérek honlapján. – Ezúttal egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, melyet Budapesten rendeznek. A tavaly szerzett nemzetközi tapasztalat a hasznunkra vált, szerintem sokat fejlődtünk az előző idényhez képest, ezért úgy érzem, hogy az idén jobb esélyeink vannak a Dinamo ellen. Persze, ezzel együtt is nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Dinamo Zagreb nagyon jó csapat. Nem lesz könnyű dolgunk, de legutóbb a Celtic elleni mérkőzésen is bebizonyítottuk, hogy magasabban jegyzett csapatok ellen is képesek vagyunk megállni a helyünket.

Tokmac a Fradi nagy erőssége
Fotó: Mirkó István

A Dinamo Zagreb kerete sokat változott az elmúlt egy évben – írja az Nso.hu. Bár a Transfermarkt így is 82,1 millióra teszi az értékét, a Fradi ellen tavaly szereplő játékosok közül a szűrő Nikola Moro nyolcmillió euróért szerződött a Dinamo Moszkvához, a spanyol támadó, a Fradi ellen mindkét meccsen eredményes Dani Olmo pedig 21 millióért az RB Leipzighez, miközben a nyáron csak kétmillió euróért igazoltak új játékost a zágrábiak. A legnagyobb erősítést nem is egy új szerzemény, hanem a Lokomotivának kölcsönadott és a nyáron visszatérő, koszovói válogatott Lirim Kastrati jelenheti, aki az előző bajnoki idényben 11 gólt és hét gólpasszt jegyzett a másik zágrábi csapatban, amelynél csapattársa volt a Ferencváros nyári szerzeményének, az albán Myrto Uzuninak.

A selejtező 3. fordulójának játéknapjai szeptember 15. és 16., a pontos időpontról az UEFA később dönt. A párharc győztese bejut a BL-kvalifikáció rájátszásába, a vesztes fél pedig az Európa-liga hasonló szakaszában folytathatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.