Júniusi újrakezdés, anyagi gondok a francia futballban

A L'Équipe sportnapilap értesülése szerint június 3-án vagy 17-én indulhat újra a francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1. Szintén friss hír, hogy a tévéjogokat birtokló társaságok addig nem fizetnek, amíg szünetel a futball.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 04. 14. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság a francia liga (LFP) egyik hivatalos dokumentumára hivatkozva írt kedden arról, hogy inkább a június 17-i folytatásnak van realitása. A francia bajnokságot márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány terjedése miatt, Emmanuel Macron elnök pedig hétfőn május 11-ig meghosszabbította a szigorító rendelkezéseket az országban.

A L'Équipe szerint ha június 17-én folytatódhat a pontvadászat, akkor háromnaponta kell mérkőzéseket játszaniuk a csapatoknak ahhoz, hogy július 25-ig befejezzék a bajnokságot, és augusztus 2-ig le lehessen bonyolítani a kiesésről és feljutásról döntő párharcokat.

A sportnapilap szerint a következő idény rajtját az LFP vezetősége két héttel, augusztus 23-ig csúsztatná, de ezt még a Francia Labdarúgó Szövetségnek (FFF) jóvá kell hagynia. A Francia Kupa döntőjét, a Paris Saint-Germain és a Saint-Étienne összecsapását június 27-re tervezik, míg a Ligakupa fináléját, melyen a PSG az Olympique Lyonnal találkozik, július 11-én rendeznék meg.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Neymarnak, a PSG sztárjának még lesz lehetősége játszani jelenlegi csapatában, mielőtt a nyáron visszaszerződik az FC Barcelonához – már ha tényleg így lesz.

Eközben anyagi gondok is nyomasztják a ligát. A televíziós közvetítési jogokat birtokló beIN Media Group nem fizette ki az április 5-én esedékes részletet arra hivatkozva, hogy nincs mit nézniük a tévénézőknek. A Canl Plus tévécsatorna ugyanígy járt el. Az internetes streamelés jogaival rendelkező DAZN társaság sem fizet a le nem játszott meccsekért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.