Jürgen Kloppnak kevés lehet a mentőöv is az életben maradáshoz

Ma este két visszavágóval zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője, s ugyan két angol csapat várja a játéknapot, könnyen előfordulhat, hogy a négy közé egyikük sem jut be. A Liverpool a Real Madridot kétgólos hátrányból (1-3) fogadja, a Manchester City pedig sovány előnnyel (2-1) lép pályára Dortmundban.

2021. 04. 14. 7:55
Klopp, Anfield, Puskás Aréna
Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid annál jobban nem nagyon hangolhatott volna a mai liverpooli fellépésére, mint hogy szombaton – sorozatban hatodik tétmeccsét megnyerve – a spanyol bajnokságban és góljaival 2-1-re győzött a Barcelona elleni El Clasicón. Zinédine Zidane csapata így örök riválisa elé került a tabellán, s mivel az Atlético Madrid döntetlent játszott, már csak egy pont a hátránya az éllovas mögött. A szombati meccs azonban áldozattal is járt, Lucas Vázquezt a 43. percben térdsérülés miatt – a bal térdében meghúzódott az ínszalag – le kellett cserélni, és az idény hátralevő részében már nem is léphet pályára. Ezzel tovább nőttek Zidane gondjai, hiszen csapata már a Barca ellen is tartalékosan állt ki. Sergio Ramos és Dani Carvajal sérült, előbbi ráadásul tegnap a koronavírust is elkapta, de a korábbi pozitív tesztje miatt karanténban levő Raphaël Varane sem utazhatott el Liverpoolba. Az El Clasicón kisebb sérülést összeszedett Federico Valverde viszont bevethető lehet ma este.

A Liverpool az év eleji vesszőfutása után kezd magára találni, a Premier League-ben egymás után a harmadik meccsét is megnyerte, bár a szombati siker otthon nehezen jött össze. A Vörösök 0-1-ről fordítva úgy verték 2-1-re az Aston Villát, hogy előbb Mohamed Szalah 762 perc után talált be újra az Anfield Roadon, a győztes találatot pedig a 91. percben szerezte. Ez azt jelentette, hogy a Liverpool december 16. óta nyert újra meccset otthonában. Jürgen Klopp alakulata így is csak hatodik a tabellán, s a hét végi produkciója aligha elég a Real Madrid elleni párharc megfordításához. Szalah idegenbeli gólja mindenesetre kapaszkodót jelenthet, így látja ezt Klopp is.

– Sokkal többet nem érdemeltünk volna Madridban, de a második félidőben a találatunk „rendben volt”, és ez mentőövet jelenthet nekünk – szögezte le a Liverpool vezetőedzője, aki szerint azonban csak tökéletes játékkal lehet esélyük a Real ellen. Az angoloknál még több alapember hiányzik, Joel Matip és Joe Gomez már nagyon régen kidőlt, sem bevethető, de Divock Origi játéka is kérdéses.

A két együttesnek ez lesz a nyolcadik egymás elleni összecsapása a legrangosabb európai kupasorozatban, az eddigi hét találkozóból négyet a Real, hármat a Liverpool nyert meg, a döntetlent nem ismerik a felek. Az Anfield Roadon legutóbb 2014 októberében játszottak egymás ellen, akkor a BL csoportkörében, a Real 3-0-ra győzött. A múlt keddi 3-1-es Real-siker előtt a 2018-as kijevi BL-döntőt is 3-1-re nyerték a spanyolok. Akik most ebből is kiindulva bizakodhatnak, hogy most a „mentőöv” sem segít az ellenfelükön.

Ami a másik párharcot illeti, a Premier League tabelláját vezető Manchester City az első meccset hazai pályán csak a 90. percben szerzett góljával gyűrte le 2-1-re a Dortmundot, azóta pedig a bajnokságban otthon 2-1-re kikapott a Leedstől. A német csapat a Bundesligában csak az ötödik, de ha a 23 bajnokiján 21 gólnál járó norvég csodagyerek, Erling Håland hozza a formáját, az könnyen megpecsételheti a Manchester City sorsát. Azzal együtt, hogy az angolok december 12. óta minden idegenbeli meccsükön szereztek legalább egy gólt, és ehhez a szokásukhoz a Signal Iduna Parkban is tartani akarják magukat.

BL-negyeddöntő, visszavágók. Mai műsor. Liverpool–Real Madrid 21.00 (tv: M4 Sport, az első mérkőzésen: 1-3). Borussia Dortmund–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 2, az első mérkőzésen: 1-2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.