Két feltartóztathatatlanul száguldó gárda vívja a borsodi derbit

Március 14-én játszott legutóbb bajnoki mérkőzést a Diósgyőr labdarúgó-csapata, ki vannak tehát éhezve játékosok, szurkolók egyaránt a szombati, Mezőkövesd elleni megyei derbi előtt az NB I 26. fordulójában. 19.00 órai kezdettel. Rangadó ez a javából, hiszen az ötödik helyezett fogadja a harmadikat.

Ch. Gáll András
2020. 05. 30. 12:40
null
Cseri Tamás (balra) nem számított a meghívóra Fotó: Toth Milan Forrás: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I. 26. fordulójának kétségkívül a borsodi derbi, az ötödik helyen álló Diósgyőr – és a Magyar Kupa döntőjébe fennállása során először bejutott Mezőkövesd – a harmadik helyezett – összecsapása a fénypontja, amelyre, szombaton 19:00-tól a Diósgyőri stadionban kerül sor. A mérkőzésre korlátozott számban a szurkolókat is beengedik. Mindezt a Magyar Közlöny 2020. évi 123. számában megjelent, a kormány 241/2020. (V. 27.) kormányrendelete teszi lehetővé, amely szerint csütörtöktől szabadtéri sportrendezvények nézők részvételével is megtarthatók, oly módon, hogy minden negyedik széket lehet elfoglalni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem szabad igénybe venni. A rendelet kitér arra, hogy a rendezvények szünetében, a páholyokban, a szabadtéri létesítményének területén (a vendéglátó üzletben is) a résztvevők a megfelelő védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani.

A 14655 fős stadionba valamivel több mint 3000 ezer nézőt engednek be, a bérletesek mellett körülbelül 2000 drukker vásárolhat belépőt, a tervek szerint a mai nap folyamán, várhatóan délután, a Magyar Labdarúgó-szövetség jegyértékesítési rendszerén online módon, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyárakon nem változtat a klub, 1000 és 4500 forint között lehet bilétákhoz jutni.

Megjelölik azokat a székeket, amelyekre a drukkerek leülhetnek, és a helyekre találásban a rendezői gárda nyújt majd segítséget.

A Diósgyőr az NB I listavezetője, ha csak a 2020-ban lejátszott meccseket nézzük, Feczkó Tamás edző gárdája 18 pontot szerzett ebben a naptári évben, ugyanannyit, mint a Mol Fehérvár FC és eggyel többet, mint az éllovas Ferencváros és a szombati ellenfél, a Mezőkövesd.

További szombati mérkőzések:

Kisvárda–Újpest 16:55

Paks–Mol Fehérvár FC 21:05

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.