Kicsit belealudt a meccsbe, de biztosan nyert a Győr Podgoricában

Fergetegesen kezdett, már kilenc góllal vezetett Podgoricában a Győr, végül 26-21- re győzött a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Budućnost Podgorica otthonában. Az ETO továbbra is vezet a középdöntős csoportjában, és immár 49 mérkőzés óta veretlen a BL-ben.

Magyar Nemzet
2021. 01. 29. 20:27
null
A győri Nze Minko a meccs elején volt igazán aktív Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly novemberi győri mérkőzés után újra találkozott a Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győri Audi ETO és a Budućnost Podgorica. Az „odavágón” koronavírus-fertőzés és sérülések miatt összesen nyolc játékos állt Danyi Gábor rendelkezésére, de így is összejött a győzelem. Az odavágón ilyen problémák nem kínozták az ETO-t, minden játékos bevethető volt.

Nyolc és fél perc után 5-0-s vezetése után kapott először gólt a Győr, kis túlzással már ekkor eldőlt a találkozó. Nem ezen a meccsen forgott veszélyben az ETO impozáns, 48 mérkőzést felölelő veretlenségi sorozata. A különbség nőtt a két csapat között: egyrészt Amandyne Leynaud remekül védett, a Budućnost pedig nem tudott mit kezdeni a Győr szigorú védekezésével. Görbicz Anita, Veronica Cristiansen, Estelle Nze Minko lőtte a BL-címvédőnél, a hazaiknál a világbajnok brazil kapus, Bárbara Elisabeth Arenhart ugyan érezte a lövéseket, több bravúrt is bemutatott, nem rajta múlott a jelentős különbség. egyedül az exgyőri, Jovanka Radičević próbálkozott becsülettel, de ő is nagy hibaszázalékkal kézilabdázott.

Mindent elmond a mérkőzés színvonaláról, hogy 20 perc alatt csak két gólra volt képes a Budućnost, a félidő záró harmadában pedig hatra. 14-8-as győri előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Nze Minko volt a Győr legeredményesebb embere
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Kicsit belealudt a folytatásba az ETO: zsinórban két góllal zárkózott a Budućnost, hat és fél perc kellett az első győri gólhoz, a Faluvégi Dorottyát váltó Lukács Viktória volt eredményes a szélről. Alábbhagyott a koncentráció: 12-3-ról lett 15-12, Danyi Gábor edző ráncolta a szemöldökét a kispadnál. Nze Minko megrázta magát, két góljával megint megnyugtató lett a különbség. A Budućnost segítségére továbbra is lehetett számítani: több volt a montenegrói csapat eladott labdája, mint gólja. Arenhart védései tartották meccsben a hazaiakat.

Az első félidőben látott különbség változott, de a Győr győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben a vége 26-21 lett. Immár 49 mérkőzés óta tart az ETO veretlenség a Bajnokok Ligájában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő: Budućnost Podgorica–Győri Audi ETO 21-26. Győzelmének köszönhetően Danyi Gábor csapata megszilárdította vezető helyét a csoportban. Az állás: 1. Győr 20 pont, 2. CSZKA Moszkva 17, 3. Brest 16, 4. Odense 13, 5. Budućnost 10, 6. Dortmund 4, 7. Vâlcea 4, 8. Podravka 2.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.