Apróságok

A sportigazgató nem hiába beszélgetett el a játékosok feleségével, barátnőjével.

2021. 03. 12. 10:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlzás lenne azt állítani, hogy hatalmas port kavart volna az eset, de azért kapott némi figyelmet. Arról van szó, hogy Révész Attila, a kisváradi futballisták sportigazgatója egy nyilatkozatában elárulta, hogy elbeszélgetett a játékosok feleségével, illetve barátnőjével is. A csapat gyenge szereplése okán hívta össze a hölgyeket, és arra kérte őket, próbáljanak ideális otthoni feltételeket biztosítani a férjüknek a zavartalan, optimális munkavégzéshez, ami az ő esetükben a labdarúgás.

Első hallásra tényleg meghökkentő ez a módszer, és persze mindenkinek meglódulhat a fantáziája, vajon a családi élet milyen területére tévedhetett a sportigazgató. Ám felesleges, mint kiderült, olyan hétköznapi apróságokról esett szó, mint hogy például ki kel fel a gyerekhez, ha az éjszaka felsír. Magyarán: kérettek a kedves lányok és asszonyok az ilyen terheket levenni a párjuk válláról, hogy ők másnap reggel elegendő alvással a hátuk mögött, pihenten tehessék a dolgukat a kisvárdai labdarúgás minél nagyobb dicsőségére.

És persze élcelődhetünk ezen, miért ne, ugyanakkor ma a sportban tényleg gyakran nüanszok, akár hétköznapi apróságok választják el a sikerest az átlagostól. Ilyen nüansz lehet az alvás, egész pontosan a regenerálódás is, hiszen a profi futball sűrű programját tekintve ennek letagadhatatlan a jelentősége. Ahogy véget ér egy mérkőzés, a játékosok már nem mennek szanaszét a szélrózsa minden irányába, olykor abba, amelynél egy feszültséglevezető vendéglátóipari egység is fellelhető, hanem a megfelelő szakemberek irányításával azonnal megkezdik a testük regenerálását, hiszen néhány nap múlva máris érkezik a következő nagy terhelés.

Mintegy harminc éve volt szerencsém beszélgetni Graeme Souness-szel, a Liverpool legendájával, aki akkoriban éppen a csapat menedzsere volt, és megkérdezem, szokta-e ellenőrizni a játékosait. Nem a pulzusukat, hanem például azt, hogy este időben otthon vannak-e. Nem értette, miért kellene – itthon ez akkoriban bevett edzői gyakorlat volt –, hiszen a futballistái profik, akik pontosan tudják, mire van szükségük a nagy pénzzel járó kifogástalan teljesítményhez.

Hát ez az! A kisvárdaiak most már tudják, éjszaka aludniuk kell, és a párjuk minden ilyenkor adódó gondot megold majd. És ha valaki mindezek ellenére komolytalannak tartaná Révész Attila akcióját, annak felhívom a figyelmét arra a tényre, hogy a beszélgetés óta a Kisvárda legyőzte a Bp. Honvédot, és kiverte a kupából a Zalaegerszeget.

Kérdés?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.