Kiütéssel nyert a Győr Romániában a női kézilabda BL-ben

Egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik csapat nyer: a csoportelső Győr vagy a csoportutolsó Vâlcea. Az ETO időnként nagy kedvvel szórakoztatóan játszva győzött és továbbra is vezet a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

Magyar Nemzet
2021. 01. 10. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néha előfordul, hogy nehéz érvényesíteni a papírformát. Néha, de nem a Győrrel. A női kézilabda Bajnokok Ligájában a csoportjában utolsó helyen szerénykedő, a játéknapig valamennyi mérkőzését elveszítő Râmnicu Vâlcea otthonában lépett fel Danyi Gábor csapata. Rögtön a meccs elején tudatta az ellenféllel, hogy nem lehet semmi keresnivalója: 3-0-val kezdett az ETO, három és fél perc után jött a románok első gólja, de egy percig nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. Ezt elsősorban Silje Solbergnek, a kiváló formában védő norvég kapusnak, és a virtuóz irányítónak, Stine Oftedalnak köszönhette. Biztosan robogott a Győr, Danyi Gábor csak egyszer nyúlt bele komolyabban a csapatba, lehívta pár percre pihenni Eduarda Amorimot, és helyette érkezett Estelle Nze Minko. Ez mindent elmond a győri keret minőségéről. 19-12-es győri vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Veronica Kristiansen remekül játszott
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Egy vaskos kérdés maradt a folytatásra: megbontja-e több cserével az addig magas fordulatszámon pörgő csapatát Danyi Gábor, vagy hagyja az „alapcsapatát” a románok ellen. Solberg maradt a kapuban, és a két szélső, Lukács Viktória valamint Fodor Csenge is maradt a pályán. Amorim gólja vezette fel a második félidőt, Kristiansen folytatta, és a második félidő harmadik percében, miután az ETO megint egy laza 3-0-s rohammal kezdett, kialakult a tízgólos különbség. És innentől kezdve (bár a meccs kezdete óta is...) az volt a kérdés, hogy mennyire erőlteti a további erődemonstrációt a Győr. Danyi Gábor végül csak elkezdett cserélni: Brattseth helyett Edvige érkezett a beálló posztra és a védelembe, és jött Anne Mette Hansen valamint Faluvégi Dorottya is. Csak belenyúlt a meccsbe a nyártól távozó edző, de ennek már nem volt semmi jelentősége, legfeljebb a játékpercek elosztása. Kettős emberhátrányban is szerzett gólt a BL címvédője, elképesztő szakadék volt a két csapat közötti különbség. 37-20 lett a vége, de ha az ETO jobban ambicionálja a gólszerzést, simán lehetett volna 25 gól is a két csapat között.

A Győr két pont előnnyel vezeti a csoportot a Brest előtt, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, mint a francia csapat.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Râmnicu Vâlcea–Győri Audi ETO 20-37.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.