Kubatov ébresztőt fújt

Kubatov Gábor, az FTC elnöke — tőle szokatlanul — hamar elvesztette a türelmét, s már a tavaszi harmadik, összességében a 21. forduló után bírálta a klub labdarúgócsapatának teljesítményét. Kétségtelen, a Fradi inkább a szerencsének köszönheti, hogy egy ponttal, hatra még növelte is az előnyét a Vidivel szemben a téli szünethez képest, de — ahogy Kubatov fogalmazott — a megszerzett pontok száma és a mutatott játék is elmarad a kívánatostól.

2019. 02. 19. 11:13
Shnevich, Mikalai; Pávkovics Bence
Egyelőre Szignyevics is adós a találatokkal Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lehetünk elégedettek ezzel a teljesítménnyel. Mindannyian azt reméltük, hamarabb áll össze a csapat. Sok új játékos érkezett a télen, akiknek a beépítése, most úgy tűnik, nem egyszerű. (…) A megszerzett pontok száma sem elegendő, de a mutatott játék miatt sem lehetünk elégedettek, megértem a szurkolóinkat, ha most csalódottak. Sokkal többet vártam a tavaszi mérkőzésektől, nagyon bíztam abban, hogy az ősz óta eltelt idő alatt sokkal hamarabb viszontláthatunk valamit abból az építkezésből, ami ahhoz vezet, hogy a nyáron a korábbi éveknél eredményesebbek lehessünk a nemzetközi porondon is. Végső soron ugyanis a bajnoki cím megszerzése mellett továbbra is ez a fő célunk” – nyilatkozta Kubatov Gábor a 2-1-es debreceni vereség után a klub honlapjának.

Egyfelől érthető a kritika, másfelől viszont Kubatovra korábban nem volt jellemző, hogy ilyen gyorsan elfogyott volna a türelme. Az elnök ugyan nem nevesítette, de a bírálat nyilvánvalóan Szergej Rebrov vezetőedzőnek szól. S az időzítés azért is meglepő, mert Thomas Doll mellett például akkor is kiállt, amikor az FTC 2016 nyarán a Partizani Tiranával szemben váratlanul kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

– Két eset lehetséges – vágott bele a csapat és a vezetőedző értékelésébe Bálint László, a csapat korábbi klasszisa, az FTC Baráti Kör elnöke.

Egyelőre Szignyevics is adós a találatokkal Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Rebrov vagy úgy gondolkozik, hogy a Fradi az esetleges botladozásokkal együtt is biztosan megnyeri a bajnokságot, ezért már most kísérletezik, s több játékost és felállást is kipróbál, vagy úgy ítéli meg, a télen érkezett labdarúgók többségének még nem megfelelő az erőállapota, ezért fokozatosan ad nekik játéklehetőséget. Bármi is legyen az igazság, feltűnő, hogy a Fradi nem dominál, ami pedig a Vidit leszámítva mindegyik rivális ellen elvárható lenne.

– Maximálisan egyetértek az elnök úrral, többet várok a csapattól – ezt már Dzurják József, a nyolcvanas évek gólvágója, a Kazincbarcika jelenlegi másod­edzője mondta.

– Rendre három védekező középpályással állunk fel, ami túlzás, ráadásul ha vezetést szerzünk, egyből visszaállunk.

Mindkét szakember amondó, időt kell adni Rebrovnak. Bálint László megengedőbb, szerinte az ukrán edző játékosként is bizonyította, hogy nagyon érti a játékot, Dzurják József viszont szemléletváltást szeretne, méghozzá minél előbb.

Rebrov e héten kétszer is bizonyíthat. Méghozzá mindkétszer otthon.

Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kisvárda, szombaton bajnokin a Puskás Akadémia ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.