Leandro egy meccs erejéig visszatért a Fradi első csapatába

A Ferencváros hiányos, de tartalékosnak azért nem mondható felállásban 5-0-ra nyert a harmadosztályú Bicske ellen a labdarúgó Magyar Kupában, egy meccs erejéig Leandro is visszatért az első csapatba. Már ismert a párosítás a legjobb harminckettő között, a Fradi a Doroggal találkozik. Ezeket a mérkőzéseket már csak 2021 februárjában játsszák.

N. M.
2020. 11. 14. 20:14
null
Nem tréfa, Leandro újra játszott a Fradiban Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője kénytelen volt nélkülözni a különböző válogatottakban szereplő játékosait. Akad belőlük jó néhány: Sigér Dávid, Lovrencsics Gergő, aztán Ihor Haratin, Olekszandz Zubkov, Robert Mak, Eldar Civic, Adnan Kovacevic, Miha Blazic, Lasa Dvali és Myrto Uzuni; Tokmac Nguen ezúttal nem kapott meghívót a norvég keretbe.

A hiányzókat Rebrov egyrészt olyanokkal pótolta, akik ritkábban kapnak lehetőséget (Vécsei Bálint, Roko Baturina, Michal Skvarka, Szécsi Gergő), másrészt az NB III-as keretből is felhívott több játékost, s Ammar Ramadan, Mazzonetto Alessio, Szabó Levente és Katona Bálint mellett a 38 éves Leandro is újra szerepelt az első csapatban. Leandro a nyáron adott interjú alkalmával erre már nem is számított.

Így állt fel a Fradi: Szécsi G. – Somália, A. Frimpong, Csontos, Heister (Leandro, 75.) – Isael (Szabó Levente, 78.), Vécsei, Svkarka, Nguen (Katona B., 68.) – F. Boli (Mazzonetto, 75.), Baturina (Ramadan, 78.).

A Bicskének az a Dragan Vukmir az edzője, aki egykor az FTC-ben is játszott, a kapusa pedig a korábbi válogatott Szűcs Lajos fia.

A Fradiban elsősorban Baturina tett ki magáért, aki mesterhármast jegyzett (17., 59. és 71. perc), a másik két gólt Boli (66.) és Skvarka (91.) szerezte.

Baturina mesterhármast szerzett a Bicske ellen
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

– Az első gól megszerzéséig volt a legnehezebb, ezt követően a szünetben azt kértem a csapattól, hogy mielőbb lője meg a másodikat is, hiszen tudjuk, hogy egy ilyen mérkőzésen bármi megtörténhet. Végül magabiztos győzelmet arattunk – nyilatkozta a találkozó után Rebrov a Fradi.hu-nak. A triplázó Roko Baturina teljesítményéről és fiataljaink szerepléséről ezt mondta: – Rokónak nagyon jól megy a Magyar Kupában, de ezúttal sem csak őt emelném ki, az egész csapat jól teljesített. Mindig jó látni, amikor a fiatalok be tudnak illeszkedni a csapatba, jó látni rajtuk a folyamatos fejlődést.

Baturinak a következőképpen értékelt:

Már a legjobb 32 között

Utolsóként a Ferencváros jutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Magyar Kupában, miután szombaton 5-0-ra győzött a harmadosztályú Bicskei TC vendégeként.

A mérkőzés után kisorsolták a párosítást a legjobb 32 között. Az élvonalbeli csapatok kiemeltek voltak, vagyis nem kerülhettek össze. A továbbjutás a legjobb 32 között is egy mérkőzésen dől el, amelyet az alacsonyabb osztályú együttes otthonában játszanak. Azonos osztályú csapatok esetén az lesz a házigazda, aki kevesebbet szerepelt hazai pályán a Magyar Kupa mostani idényében. A mérkőzéseket 2021. február 10-én és 11-én rendezik.

A Ferencváros majd a Dorogi FC otthonában lép pályára. A rangadót a Vasas és a Fehérvár játssza. A címvédő Budapest Honvéd a harmadosztályú III. Kerületi TVE-t kapta, mégsem a kispestiekre vár a legrövidebb utazás, ugyanis egymás ellen szerepel majd Debrecen két NB II-es együttese, a DVSC és a DEAC.

Magyar Kupa, a 16 közé jutásért:

Vasas FC (II. osztályú)–Mol Fehérvár FC

Tarpa SC (megyei I.)–Diósgyőri VTK

Szolnoki MÁV FC (II.)–Újpest FC

Dorogi FC (II.)–Ferencvárosi TC

III. Kerületi TVE (III.)–Budapest Honvéd FC

Aqvital FC Csákvár (II.)–Paksi FC

Hódmezővásárhelyi FC (III.)–Puskás Akadémia FC

Soroksár SC (II.)–Kisvárda Master Good FC

FC Ajka (II.)–Mezőkövesd Zsóry FC

Kolorcity Kazincbarcika SC (II.)–MTK Budapest

FÉMALK–Dunavarsány (megyei I.)–Budafoki MTE

Tiszafüredi VSE (III.)–Zalaegerszeg

Pécsi MFC (II.)–Szombathelyi Haladás (II.)

Tállya KSE (III.)–Kaposvári Rákóczi FC (II.)

Taksony SE (III.)–BFC Siófok (II.)

Debreceni EAC (II.)–Debreceni VSC (II.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.