Letaszítják a trónjáról a La Liga legértékesebb játékosát

Ledöntik trónjáról Messit és a Barcelonát, ez már egyre biztosabbnak tűnik.

Ch. Gáll András
2020. 06. 29. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy letaszítják a trónjáról Lionel Messit, a La Liga eddig vitathatatlanul legjobbnak tartott labdarúgóját, írja a Marca című spanyol sportlap.

Amióta két éve átigazolt a Real Madridból a Juventusba, senki sem kérdőjelezte meg, hogy Messi a spanyol bajnokság kiemelkedő tudású játékosa. Idén azonban nemcsak a Real Madrid jobb a Barcelonánál, hanem Karim Benzema is szebben és hasznosabban futballozik a kis argentinnál. Pedig itt nem arról van szó, hogy Messi megöregedett volna, és egy ifjú titán letaszítja a trónról, hiszen Benzema és Messi egyidősek: 33 évesek.

Ű

a gólszerző pacsizik a „sarkos” Benzemával Fotó: Realmadridfc.com

Vasárnap a Real Madrid a szorosnak tűnő eredmény dacára magabiztosan győzte le 1-0-ra a sereghajtó Espanyolt, és ezzel kétpontos előnyre tett szert a tabella élén hat fordulóval a befejezés előtt. Az egyetlen gólt Casemiro szerezte, de az igazán szép Benzema sarokpassza volt.

Diego López, az Espanyol colos veterán kapusa, aki sok-sok évet lehúzott a Madridban, és annak idején éppen Iker Casillast szorította ki a csapatból, hiába nyújtózott.

Letaszítják trónjáról Messit és a Barcelonát, ez már egyre biztosabbnak tűnik.

A Levante gólokban gazdag mérkőzésen verte a Betist, Enis Bardhi, az egykori újpesti rúgta a második gólt ballal, szépen a hosszúba.

La Liga, 32. forduló, vasárnap: Levante–Betis 4-2, Villarreal–Valencia 2-0, Granada–Eibar 1-2, Espanyol–Real Madrid 0-1. Az élcsoport: 1. Real Madrid 71 pont, 2. Barcelona 69, 3. Atlético Madrid 58, 4. Sevilla 54.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.