Lemondanak a világ legdrágább kapusáról

Kegyvesztett lett a Chelsea-nél Kepa Arrizabalaga. A világ legdrágább kapusának a Sevilla dobhat mentőövet.

2020. 07. 03. 11:35
West Ham United vs Chelsea
epa08521711 Kepa Arrizabalaga of Chelsea in action during the English Premier League match between West Ham United and Chelsea in London, Britain, 01 July 2020. EPA/Michael Regan/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Michael Regan/NMC/Pool Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018-ban 71 millió fontért vásárolta meg a Chelsea Kepa Arrizabalagát az Athletic Bilbaótól, azóta sem fizettek ennyi pénzt kapusért az átigazolási piacon.

A Real Madridhoz szerződött Thibaut Courtois pótlására érkezett Kepa jól kezdett a Stamford Bridge-en, az előző menedzser, Maurizio Sarri bízott benne, kirobbanthatatlan volt a Chelsea kapujából.

A gondok akkor kezdődtek, amikor Frank Lampard vette át a stafétát Sarritól, az új edző váltott a kapusposzton, a veterán Willy Caballerót favorizálta, igaz, erre megvolt az oka: a 25 éves Kepa ugyanis nagyon rapszodikus teljesítményt nyújt a jelenlegi szezonban. – Nem számít, hogy honnan jöttél ehhez a klubhoz, nem fontos, hogy mennyit fizettek érted. A teljesítmény és az edzéseken elvégzett munka, ez az, ami számít – nyilatkozta Lampard februárban.

Kepa később nagy nehezen visszaszerezte a helyét a kezdőcsapatban, de a legutóbbi meccsen nem brillírozott: a West Ham elleni 3-2-es vereség alkalmával többet hibázott a kelleténél. Íme a mérkőzés összefoglalója:

A brit sajtó szerint ilyen közepes szezon után Kepa aligha marad Angliában. A Sun úgy tudja, a Sevilla dobhat mentőövet a baszk kapusnak, de csak kölcsönszerződést kínálna Kepának, amivel nem feltétlenül lenne kibékülve a Chelsea. Illetve abban az esetben fogadnák el az ajánlatot, ha a Sevilla állná a kapus heti 150 ezer fontos fizetését. Ezt kétszer is megfontolja az andalúz klub, amely jelenleg a negyedik, tehát Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyen áll a spanyol bajnokságban. Jól értesült brit források szerint a Valencia is kacérkodik Kepa leigazolásával, de szinte kizárt, hogy képes lenne állni a játékos gázsiját.

Még az is lehet, hogy a pénzen fog múlni a kapus (kölcsön)szerződése...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.