A Liverpool sokat segített a Real Madridnak legyőzni őt

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében összekerült a három évvel ezelőtti döntő két résztvevője, a Real Madrid és a Liverpool. Az angol együttes az első félidőben komoly segítséget nyújtott a házigazdának, amely könyörtelenül ki is használta a védelem nagy hibáit, majd miután a Liverpool szépíteni tudott, egy újabb védelmi hibából a spanyolok kialakították a 3-1-es végeredményt.

2021. 04. 06. 22:52
null
Madrid, 2021. április 6. Vinicius Jr, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Real Madrid - Liverpool elsõ mérkõzésen Manchesterben 2021. április 6-án. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Bale emlékezetes ollózós gólt lőtt, Mohamed Szalah fél óra után megsérült, az angolok kapusa, Loris Karius kétszer is hatalmasat hibázott. Ha egy vetélkedőben csupán ennyit mondunk, a futball barátai azonnal rávágnák: Real Madrid–Liverpool, Bajnokok Ligája döntő, 2018, a spanyolok nyertek 3-1-re. Emlékezetes finálé volt, és a két csapatot most nem ott, hanem korábban, már a negyeddöntőben összehozta a sors. A sajtó természetesen unos-untalan felhozta a három évvel ezelőtti meccset, ami az érdekelteket annyira izgatta, hogy érezhetően elegük volt belőle. Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője elintézte annyival, hogy azóta mindkét csapatnál rengeteg változás történt, a kijevi döntővel nincs miért foglalkozni, és a jelenben kell élni, nem a múltban.

Volt neki ennél jóval nagyobb gondja is: elfogytak a középső védői. Raphaël Varane a meccs napjának reggelén pozitív koronavírustesztet produkált, a csapatkapitány Sergio Ramos pedig sérülés miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére. Zinédine Zidane így kényszerből a madridi védelem tengelyében a Nacho Fernández, Eder Militao kettősnek szavazott bizalmat. Az angoloknál is tekintélyes neveket tartalmazott a hiányzók listája – Joel Matip, és Joe Gomez –, tehát ők sem a legjobb védelmükkel álltak ki a meccsre.

 

Vinicius Jűnior, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett
Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

 

A két csapat csaknem fél órán keresztül nem sok munkát adott a tudósítóknak. Egyaránt villámgyorsan visszazártak, amint elveszítették a labdát, ezért a játék zömmel a két tizenhatos között zajlott nem túl nagy iramban. Aztán a Liverpool úgy döntött, segít a házigazdának, és két védelmi hibával kétgólos előnyhöz juttatta a Real Madridot a szünetig. Először a 27. percben Phillipset is ámulatba ejtette, hogy milyen gyönyörűen indítja a saját térfeléről a mellőle meginduló Vinícius Júniort, aki megelőzte őt, pazarul maga elé tette a labdát a bal vállával, majd 14 méterről a tehetetlen Alisson mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt – 1-0.

A 36. percben pedig Alexander-Arnold gólpasszt adott, amikor Kroos újabb felívelését lefejelte Marco Asensiónak, aki ballal az ötösön megpróbálta elemelni a labdát Alisson fölött, a kapus bal kézzel belekapott a pörgetésbe, ám a labda visszapattant a spanyol elé, aki egy lépésről a hálóba vágta – 2-0.

 

A szünet után érthetően a Liverpool kezdett aktívabban, és az 51. percben szépített is: Jota rossz lövése Modrićról Mohamed Szalah elé pattant, aki ballal hét méterről, középről kapura lőtt, Courtois jobb kezéről a lécre, onnan pedig a gólvonal mögé pattant a labda – 2-1. Mielőtt azonban az angolok szurkolói belelovalták volna magukat az egyenlítésbe, a védelmük lehűtötte a reményeiket. Egész pontosan Phillips, aki a 65. percben csak nézte, ahogy Modrić passza Vinícius Júniorhoz jut, a brazil pedig a lábai között úgy talált a bal alsó sarokba, hogy Allison még beleért a labdába – 3-1.

Ezt követően a Real Madrid már nagyon vigyázott az eredményre, a Liverpool már nem jutott helyzetig. Így sem ledolgozhatatlan a hátránya a visszavágón, ám a védelmének a továbbjutáshoz nagyot kell javulnia.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Real Madrid–Liverpool 3-1 (2-0), Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött, jv.: Brych (német). Gólszerzők: (27., 65.), Asensio (36.), illetve Szalah (51.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.