Ludogorec, csapó három

A nyáron megismert és oda-vissza megvert Ludogorec lesz ma (Groupama Aréna, 18.55, tv: ­Sport 1) a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Európa-ligában. Mindkét csapat jól rajtolt a H csoportban, hivatalosan ezúttal is a bolgár „örökös bajnok” az esélyes, de ami már sikerült kétszer, miért ne sikerülhetne harmadszor is.

2019. 10. 03. 15:03
null
Miha Blazic a szlovén válogatottban is alapember lehet idővel Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi a Ludogorec kiverésével alapozta meg jó szereplését a nemzetközi porondon, hiszen utána a máltai Vallettát illett kiverni, a Dinamo Zagreb elleni vereség pedig nem búcsút jelentett, csupán átszállót a Bajnokok Ligája selejtezőjéből az Európa-ligáéba, amelynek rájátszásában a Ferencváros, ha nem is sallangmentesen, de csak felülmúlta a litván Suduvát.

A Ludogorec az izlandi Valur, a ­walesi The New Saints és a szlovén Maribor „testén” át jutott fel az El főtáblájára. Ennél is figyelemreméltóbb, hogy a 2019–20-as idényben eddig csak az FTC-től kapott ki hivatalos mérkőzésen, s legutóbbi hat meccsét kivétel nélkül megnyerte, közte a CSZKA Moszkva ellenit is az El-ben, s persze idén is vezeti a bolgár bajnokságot.

Jelentős különbség a nyári párharchoz képest, hogy már nem Sztojcso ­Sztoev, hanem – ideiglenes jelleggel – a korábbi másodedző, Sztaniszlav Gencsev irányítja a razgradi együttest, aki a tegnapi, budapesti sajtótájékoztatón megismételte azt, amit a hét végi bajnoki után mondott: – A Ferencváros ellen a nyáron öt játékosunk hiányzott, s többen le voltak maradva a felkészüléssel. Most más a helyzet, arra számítok, hogy a mérkőzés képe is másmilyen lesz, mint a múltkori, ezért győzelemre készülünk.

Miként a nyári meccseken, ma is Miha Blazic (balra) dirigálja a Fradi védelmét F
Fotó: Havran Zoltán

Rebrov is azt hangsúlyozta, teljesen más meccs lesz a mai, s persze ő is győzelemre – Fradi-győzelemre – számít. A Ferencváros vezetőedzőjét nem lepte meg a Ludogorec CSZKA elleni sikere, legfeljebb annak a mértéke ­(­5-1), mert szerinte a bolgár gárda ennyivel nem volt jobb. Az ukrán tréner úgy véli, ezúttal nem okozhat gondot, hogy a csapata a hét végén is játszott.

– Három napot pihenhettünk, ami elég, ráadásul utaznunk sem kellett, mint amikor Barcelonából péntek hajnalban érkeztünk haza, s vasárnap már Zalaegerszegen kellett pályára lépnünk. Ha megkérdezném a játékosokat az öltözőben, meggyőződésem, mindenki azt mondaná, hogy fitt és készen áll a mérkőzésre.

Leszámítva Leandrót, a ZTE és a Kisvárda elleni bajnoki hősét, mert ő nincs benevezve az El-be. A Fradi 38 éves doyenjétől persze nem várható el, hogy minden meccsen nyerő ember legyen; s lépjen bárki a helyébe e szerepkörben, annak ő is csak örülni fog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.