Luis Suárez nem tud róla, hogy nincs rá szükség Barcelonában

A spanyol futballbajnokság legutóbbi ezüstérmesének, az FC Barcelonának uruguayi csatára, Luis Suárez nem akarja elhagyni a katalán együttest. Erről is beszélt az El País nevű spanyol újságnak, de említést tett a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereségről is a Bajnokok Ligája negyedöntőjében.

Magyar Nemzet
2020. 08. 22. 14:40
River Plate v FC Barcelona - FIFA Club World Cup Final
Football Soccer - River Plate v FC Barcelona - FIFA Club World Cup Final - International Stadium Yokohama, Yokohama - 20/12/15 FC Barcelona's Luis Suarez scores their second goal Reuters / Yuya Shino Livepic - RTX1ZGBA Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Suárez az El País spanyol lapnak nyilatkozva azt mondta, hallott ő is a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es negyeddöntős vereség után arról, hogy a csapatnál lehetnek változások, de hivatalosan nincs tudomása arról, hogy ez őt is érintené. Josep Maria Bartomeu klubelnök a kudarcot követően a Barcelona TV-nek adott interjújában hét nevet említett érinthetetlenként, ám a 33 éves Suárez nem szerepelt közöttük.

EPA/JuanJo Martin

 

– Nekem a klubnál senki sem mondta, hogy nem számolnak velem a következő szezonban. Ha netán mégis van ilyen vágy, jó lenne, ha ezt a felelős személy közvetlenül velem tudatná – fogalmazott az interjúban az uruguayi válogatottban eddigi 113 fellépésén 59 gólt szerző Suárez, hangsúlyozva, hogy neki egyáltalán nincs szándékában elhagyni a Barcát. – Hat esztendeje vagyok a Barcelonában, ez elég idő ahhoz, hogy a klubban szemtől szembe mondják el, mit gondolnak rólam. Senki sem kérdőjelezheti meg a Barcelona iránti elkötelezettségemet. Én szeretnék maradni, és amíg számítanak rám, amit csak tudok, meg akarom tenni a klubért, még azon az áron is, hogy többet ülnék a kispadon – szögezte le a támadó, aki a katalán együttesben 2014 óta eddig 191 mérkőzésen szerepelt s 147 alkalommal volt eredményes.

A csúfos BL-búcsút követően a spanyol sportsajtóban azt írták, hogy Suárez is szerepel azoknak a játékosoknak a listáján, akiknek a katalán klub az eladását tervezi ezen a nyáron.

Suárez, aki elárulta, hogy még nem beszélt Roland Koemannal, a csapat új vezetőedzőjével, beszélt a Barcelona csúfos BL-kudarcáról is, amelyen 8-2-re kapott ki a negyeddöntőben a Bayern Münchentől.

– Amikor egy olyan vereséget szenvedünk el, amilyet a Bayern Münchentől Lisszabonban, akkor mindenki felelős. Nem lenne igazságos, ha egyetlen játékost kiemelnénk. Ilyenkor néha a személyeskedés is előkerül, de a Barcelona iránti elkötelezettségemet senki sem kérdőjelezheti meg. Túlterheltek voltunk, és ezen a napon minden rosszul alakult.

Az uruguayi csatár szerződése jövő nyáron jár le, ha azonban az előttünk álló idényben a mérkőzések legalább hatvan százalékán pályára lép, akkor automatikusan meghosszabbodik további egy esztendővel a megállapodása. A De Telegraaf információi szerint Luis Suárez ügynökével az Ajax már felvette a kapcsolatot, de több klub is figyelemmel kíséri a helyzetét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.