Magyar kosarasok voltak a főszereplők

Röplabdában a nők és a férfiak is pályára léptek a Magyar Kupáért. Utóbbiaknál a Kecskemét története negyedik kupasikerét aratta, az esélyeknek megfelelően győzte le a Pénzügyőrt.

Magyar Nemzet
2019. 02. 18. 12:24
null
A Szolnok hősiesen játszva hódította el a serleget Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogyott a Szolnok, mégis megnyerte a férfi kosárlabdázók Magyar Kupáját. A bajnoki cím védője a nyolcas döntő első napján elveszítette a súlyosan megsérült válogatott Kovács Pétert és szerb kiválóságát, Sztrahinja Milosevicset, így már az is nagy szónak számított, hogy az elődöntőben simán legyőzte a DEAC-ot. A fináléban viszont a Jászberényen átgázoló, legerősebb összeállításában felvonuló Falco volt az ellenfele, és az esélyesnek egyértelműen a szombathelyiek számítottak.

A nagy baj azonban hallatlan energiákat mozgósított a szolnokiakban, akik egy 30-19-es első negyeddel sokkolták az ellenfelet, amely rendkívül rossz százalékkal dobott, és később 21 pontos hátránnyal kezdhette meg az utolsó játékrészt. A Falco végül feljött kilenc pontra, de a nagy hajrá már csak szépségtapaszként szolgálhatott. A mindössze hét játékost forgató Szolnok a végére nagyon elfáradva 92-83-ra nyert, és ezzel nyolcadszor emelhette a magasba a Magyar Kupát. A csapatból két magyar emelkedett ki: Vojvoda Dávid 31, Benke Szilárd 26 pontig jutott, utóbbi a torna legjobb játékosának járó díjat is átvehette. A harmadik helyet a DEAC szerezte meg, amely 112-91-re verte meg a Jászberényt a bronzmeccsen.

A Szolnok hősiesen játszva hódította el a serleget
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Röplabdában a nők és a férfiak is pályára léptek a Magyar Kupáért. Utóbbiaknál a Kecskemét története negyedik kupasikerét aratta, az esélyeknek megfelelően győzte le a Pénzügyőrt. Az első két játszmát a Kecskemét, a harmadikat a Pénzügyőr nyerte, majd a negyedik hozta a legmagasabb színvonalú és legszorosabb játékot: a hajráig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb előnyt kialakítani, a kecskemétiek 18-19 után azonban sorozatban öt pontot szereztek, ezzel eldöntötték a találkozót. A bronzérmet a Kaposvárt 3-1-re legyőző Kazincbarcika vehette át.

A hölgyeknél a Nyíregyháza megvédte a címét a Magyar Kupában, mivel a sorozat érdi fináléjában 3-0-ra legyőzte – a 2018–2019-es idényben már ötödször – az eddig itthon egyeduralkodónak számító Békéscsabát. Az első két játszma nagy küzdelmet hozott, a harmadik szettben azonban már egyértelműen Hollósy László csapata volt a jobb, és bár a BRSE a végére felzárkózott, a Nyíregyháza megérdemelten szerezte meg ismét a trófeát – története során nyolcadszor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.